Az orangután anya végül újraegyesül az elrabolt kölykével, és a reakcióját megkönnyeztük

Az elveszett gyerekek és anyjuk közti viszontlátás mindig szívmelengető, de egy orangután anyával kapcsolatos közelmúltbeli történet és a saját gyermekével való újraegyesítése erős érzelmeket vált ki.

Amikor az orangután anya, Clara megszülte kölykét, Claritát, kész volt mindent megadni a drága gyermeke számára. Óvatosan gondoskodott róla, és táplálta a lányát az első másodperctől fogva.

Clara és gyermeke a Nyaru Menteng Orangután mentőközpontjában él, Borneóban, az elhagyott vagy elutasított orangutánok szentélyében.

De egy nap elrabolták a kis Claritát. A jelentések szerint a bébi Claritát egy hím-domináns orangután rabolta el az anyjától a Borneói dzsungelben, amely Közép-Indonéziában található.

Mintha ez nem lenne elég szívszorító, majdnem egy hétig tartott, mire Clara újraegyesült a kölykével.

Mindez köszönhető a Borneói Orangutan Túlélési Alapítványnak.

Mégis, a hét nap után történt újraegyesülés nem lett azonnal olyan boldog befejezés, mint amilyet a filmekben lehet látni.

Egy ideges nővér volt, aki az anyja előtt felemelte Claritát. Egy az anyjától elválasztott bébi orangután az elutasítás kockázatát rejti.

A gondozók attól tartottak, hogy Clara elutasíthatja a szegény orangutánt, mintha nem a sajátja lenne.

Egy ilyen elutasítás abból adódik, hogy az anya orangután nem tudja felismerni a saját gyermekét, nem pedig kitagadja.

Szerencsére azonban Clara visszafogadta a gyermekét az életébe.

Clara képes volt megérinteni Claritát a ketrecén keresztül, és hamarosan a felismerés jeleit mutatta, a Borneo személyzetének gondos módszereinek köszönhetően

Clara kinyúlt Claritáért, és nem volt kétséges, hogy az anyai ösztönök még mindig életben voltak.

Ezután a személyzet átadta Claritát az anyjának, aki aztán elkezdte szoptatni az éhes orangután kölyköt.

Most mind az anya, mind a kölyök befejezi majd a rehabilitációs folyamatot, hogy készen álljon egy másik áthelyezésre: vissza a vadonba.

Annyira örülök ennek a kölyöknek és anyjának. Nagyon élveztem a videót, az orangután annyira hasonlít az emberre.

Kérjük, oszd meg ezt a szívmelengető történetet az összes állatszerető barátoddal a Facebookon, így több ember láthatja ezt a gyönyörű újraegyesülést!

betöltés...