Az iskolai főfelügyelő ellen vádat emeltek, mivel a saját biztosítását használata, hogy segítsen egy beteg diáknak

Egy iskolai főfelügyelőnél csalás vádja merült fel, miután a saját biztosítását használta, hogy segítsen egy diáknak. Casey Smitherman-t, aki az Indiana-i Elwood Közösségi Iskolánál dolgozik, óvadék ellenében szabadon engedték, miután több bűncselekménnyel vádolják.

Smitherman szerint aggódott egy olyan diákért, aki hiányzott az iskolából, és meglátogatta otthon, hogy ránézzen. Egy korábbi esetben, amikor hiányzott, ő és a férje segített neki ruhát vásárolni és kitakarítani a házát. Ezúttal megtudta, hogy beteg, súlyos torokfájástól szenved, és egy helyi klinikára vitte.

Elküldték, mivel kiskorú volt, és nem ő volt a gyámja, így egy másik kórházba vezetett. Smitherman úgy tett, mintha a fia lett volna, így kezelhették az ő egészségbiztosítása terhére. Egy antibiotikum receptet kapott, és az orvosi számla 233 dollár volt.

A nő tettét felfedezték, miután a hallgató elkezdte mondani az embereknek, hogy mit tett. Smitherman önként átadta magát a rendőrségnek, és több bűncselekmény miatt is megbüntették: személyazonosság megtévesztése, biztosítási csalás és hivatalos kötelességszegés. Elismerte, hogy bár hibát követett el, abban az időben csak a fiú jóléte aggasztotta.

Az „elterelés” feltételei szerint az ügyészséggel együttműködve, ha Smitherman egy évre kerüli a letartóztatást, a vádakat ejteni fogják, és nem lesz priusza. A színfalak mögött az iskolaszék támogatta Smitherman-t.

Egy nyilatkozatban ezt mondta:


„Az Elwood közösség szívesen lát azóta, hogy elkezdtem ezt a pozíciót, és nagyon hálás vagyok a támogatásért. Elkötelezett vagyok a közösség és diákjaink iránt, és sajnálom, ha ez a tett aláássa a bizalmat bennem. A kezdetektől fogva végső célom az volt, hogy a legjobb környezetet biztosítsam az Elwood diákok növekedéséhez fizikailag, szellemileg és tudományosan, és továbbra is erre a célra összpontosítok. ”

Az ügyben érintett hatóságok úgy vélik, hogy Smitherman jó szándékkal cselekedett, de drága leckét kapott. A jövőben inkább a gyermekvédelmi szolgálatokhoz forduljanak.

Milyen gondolataid vannak a főfelügyelő tetteivel kapcsolatban? Segítettél volna ilyen módon?

betöltés...