Az orvosok még sosem láttak ilyen kutyát, mint ez — azért, mert ő az első ILYEN kutya

Amikor meghalljuk a “bionika” szót, könnyű elképzelni azokat a szuper képességű embereket, akiknek nagyrészük gép, mint az Iron Man. A képregényeknek és a filmeknek köszönhetően ez az, ami a szóval kapcsolatosan eszünkbe jut.

De hallottál már valaha egy bionikus kutyáról? Lehet, hogy nem tudod elképzelni, de van legalább egy olyan kutya a Földön, aki minden bizonnyal birtokolhatja ezt a megnevezést.

A neve Naki’o, és túlélt egy meghökkentő orvosi csodát, amit látnod kell ahhoz, hogy elhidd!

Sokan ismerik az olyan szuperhősöket, mint Iron Man, akinek teste valamilyen módon mechanikus eszközökhöz kapcsolódik, hogy segítséget nyújtsanak feladataik ellátásában. Van azonban egy Naki’o nevű kutya, aki teljesen magáévá tudhatja ezt az elnevezést, mint a világ első bionikus kutyája!

Amikor Naki’o kölyök volt, Christina talált rá, szinte megfagyva egy jéghideg pocsojában. Még mindig élt, de alig. Christina a legközelebbi állatkórházba rohant, azzal a reménnyel, hogy megmentheti az életét.

Szerencsére az orvosok meg tudták menteni Naki’o-t, bár minden egyes végtagjából elvesztett egy darabot. Ezután nem tudott könnyedén mozogni, és a legtöbb idejét a házban töltötte, hacsak Christina ki nem vitte. Christina tudta, hogy így nem élhet örökké, de mi mást tehetne?

Ekkor Christina úgy döntött, hogy Martin Kaufmann szakember segítségét veszi igénybe. Martin egy Orthopets nevű céget vezetett, amely protéziseket készít az állatok számára. Fogadta Naki’ot az irodájában, és részletesen méretet vett a kutya végtagjairól.

Ezután megkezdődött a protézisépítés. Martin és szakértő csapata gondosan elkészítették a négy darabot, amely sértetlen marad, függetlenül attól, hogy milyen tevékenységet fog folytatni Naki’o.

Martin és csapata speciális talpat is terveztek a protézis aljára, hogy biztosítsák Naki’o lépteit bármilyen terepen is jár. Végül a végtagokat amerikai zászló stílusra festették, így Naki’o egy kis hazafias hangulatot tud mutatni, miközben sétál!

Miután mind a négy protézist hozzáillesztették Naki’o végtagjaihoz, mindössze néhány percbe telt, hogy megszokja a gyaloglás érzését, amit már nagyon régóta nem érzett! Hamarosan azonban már az ajtón kívül volt!

Christina minden nap kiviszi Naki’ot a parkba, és nagyon élvezi. Soha nem mondanád meg a mozgásából, hogy protézise van. Teljesen hozzászokott az új lábaihoz, és úgy tűnik, mintha már elfelejtette volna, hogy műanyag.

Christina nagyon hálás, hogy sok évvel ezelőtt rátalált Naki’o-ra. Fogalma sem volt arról, hogy a technológia erre is képes, hogy kutyája újra járhasson és futhasson, de Martin Kaufmannnak és a tehetséges csapatának köszönhetően, Naki’o teljes életet élhet, mint a többi kutya!

Naki’o azóta minden nap izgatottan ébred, és csak arra vár, hogy kint szaladgáljon és fusson a többi kutyával. Christina szereti elmesélni az embereknek ezt a csodálatos történetet, és reméli, hogy Naki’o reményt adhat más, hasonló sérüléseket szenvedett kutyáknak is.

Nézd meg az alábbi videót, hogy mennyire boldog …

Milyen hihetetlenül jó történet! Naki’o egy boldog, lelkes kutya, és az első bionikus kutya.

Oszd meg ezt a szívmelengető videót barátaiddal is!

betöltés...