Ez a nő hazavitt egy félig halott halat. 2 héttel később EZT találja a tartályban

Sok oka lehet annak, ha az ember úgy dönt, hogy örökbefogad egy állatot. Vannak, akik egy új, szerető taggal akarják bővíteni családjukat, míg mások azért teszik, hogy segítsenek és  megmentsék egy olyan teremtmény életét, akiről senki más nem gondoskodik.

Valahányszor az állatok örökbefogadására gondolunk, legtöbbször általában macskákat vagy kutyákat képzelünk el; ezek a legnépszerűbbek. Ugyanakkor rengeteg más állatnak is szüksége van egy ember szeretetére és gondozására!

Egy Reddit felhasználó, aki az Astilaroth nevet használja, első kézből szerzett tapasztalatot  egy olyan betta halról, amelynek kétségbeesetten szüksége volt egy szerető otthonra, ezért úgy döntött, hogy közbelép, és megpróbál segíteni.

Amikor Astilaroth először látta a szegény halat a helyi kisállat boltban, azt hitte, hogy a hal halott. Alig mozgott a tartályban, és szinte csak mozdulatlanul lebegett a sarokban. Az üvegen való gyors kopogtatás után azonban rájött, hogy bár alig, de még életben van.

Astilaroth azonnal elmondta a bolt tulajdonosának, hogy örökbe akarja fogadni a halat. Nem volt hajlandó pénzt fizetni és “jutalmazni” a boltot, amiért ilyen rossz körülmények között tartották a halat. A tulajdonos megengedte neki, hogy elvigye a halat, de fogalma sem volt, hogy elég erős-e ahhoz, hogy túlélje az utazást hazáig. Vajon már túl késő volt? 

Amint Astilaroth megérkezett, a szenvedő halat azonnal elhelyezte egy sóoldatos karantén-tartályban, hogy segítsen meggyógyítani a hal rothadó uszonyát. Azt is észrevette, hogy sokkal halványabb, mint egy betta hal.

Sajnos, bár sokkal jobb környezetben volt, nem tűnt úgy, hogy egészségesebb lett volna. Néhány nap múlva az uszonyai egy része elkezdtek leesni, és a hal nem evett másfél héten keresztül, amióta Astilaroth hazavitte. Aggódott, hogy végül nem fog megmaradni.

Hirtelen, majdnem két héttel azután, hogy Astilaroth hazavitte, a hal állapota teljes fordulatot vett, és ismét elkezdett enni! Lassan, de biztosan visszanyerte az energiáját, így Astilaroth egy nagyobb tartályba helyezte el sziklákkal és rejtekhelyekkel.

Astilaroth megkönnyebbülésére a hal uszonyai szinte azonnal elkezdtek újra nőni, miután az új helyére került! El telt egy hónap, és a kis halacska végre kezdett egy egészséges betta halhoz hasonlítani. Astilaroth azt is észrevette, hogy fényes színe is fokozatosan visszatér.

A következő néhány hét folyamán még erőteljesebb volt, uszonyai végül a normális hosszúságukra nőttek, és csillogó, gyönyörű kobalt színt váltott a beteg halvány szín helyett.

Astilaroth mindig emlékezni fog arra a szomorú képre, ahogy a betta hal mozdulatlanul lebegett az akváriumban, de hálás, hogy képes volt megmenteni egy kétségbeesett állat életét. Csak nézd meg az átalakulást!

Köszönet Astilarothnak, ez a betta hal képes volt elmenekülni abból a szörnyű környezetből, és egy gyönyörű felnőtté nőtt. Teljesen lenyűgöző ahogy most kinéz!

Oszd meg ezt a szívmelengető történetet barátaiddal is!

betöltés...