A hős kutya beleugrik a vízbe, és megment egy őzgidát — A kutyák igazán gondoskodóak!

A hétvégén hihetetlen jelenet játszódott le a new yorki Long Island Soundben, amikor egy férfi kutyája megmentett egy fuldokló őzgidát. 

Mark Freeley éppen a kutyáit sétáltatta, amikor Storm, a golden retriever kutyája hirtelen belevetette magát a vízbe.

Freeley elővette kameráját, és rögzítette a drámai pillanatot; Storm küldetésen volt. A kutya észrevett egy fuldokló őzgidát, ahogy küzd a vízben. Storm nyílegyenesen az állathoz úszott!

Freeley azt mondta a CBS New York-nak: “Storm egyszerűen csak belevetette magát a vízbe, és elkezdett az őzgida felé úszni, megragadta a nyakát, és a part fele indult.”  A kutyának sikerült a partra húznia, majd aggódva elkezdte lökdösni a mancsával az apró állatot, aki úgy tűnt, túlságosan kimerült ahhoz, hogy megmozduljon.

A videó meg lett szakítva, de a Strong Island Animal Rescue League (STAR) szerint még több dráma történt. Freeley kapcsolatba lépett velük az őzgida miatt, majd önkénteseket küldtek ki a területre, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az állat rendben van .

A STAR elmagyarázta, mi történt utána:

Frankie és Erica indult a helyszínre. Mark Freeley, a kutya tulajdonosa és Frankie visszaindultak oda, ahol az őzgidát hagyták. Erica egy másik irányból próbálta megközelíteni a helyet, hogy még véletlenül se kerüljék el az állatot. Erica vezetés közben felhívta Frankie-t, hogy információhoz jusson, de Frankie pánikolva csak annyit mondott, hogy “Vissza ment a vízbe, túl messze van! Megfullad! Bemegyek!” – majd Frankie letette a telefont.

Szerencsére megmentették a vízből, és várhatóan rendben lesz – írta a STAR.

Egy csendes szobába helyezték, hogy tudjon pihenni. Minden ellátást megkap, és miután elég idős lesz, visszaengedik majd a szabadba. Van néhány felületes sebe az izgalmas nap után, de túlélte.

Nézd meg Storm és az őzgida drámai videóját!

Oszd meg Storm bátor cselekedetét barátaiddal is!

betöltés...