A megmentők visszaengednek egy tarajos sült a szabadba — Majd egy óriási meglepetéssel tér vissza

A gazdálkodóknak biztosnak kell lenniük. A piaci áraktól az időjárás kiszámíthatatlanságáig, sok dologgal meg kell küzdeniük, hogy sikeres termést hozzanak. Mondanom sem kell, hogy erőfeszítéseket és rugalmasságot követel.

A természet valamilyen módon mindig közbe szól. Amikor egy dél-afrikai gazdálkodó rájött, hogy az állatok eszik a burgonyáját, egyszerűen csapdákat állított.

Teljesen felkészült volt arra, hogy megbirkózzon a bűntudattal. Sajnos arra viszont nem volt felkészülve, amit ténylegesen fogott …

Amikor egy dél-afrikai földműves felállított néhány csapdát, hogy megfogja a termését megrongáló állatokat, egyáltalán nem volt felkészülve arra, amit a csapdában talált. Ez egy róka? Nem. Egy bűzös borz? Közel sem…

Amint zajt hallott a csapdából, azonnal oda rohant, hogy megnézze… és felfedezett egy tarajos sült!  Észrevette, hogy ez a teremtmény még csak egy bébi, és szüksége van némi gondozásra, ezért kapcsolatba lépett a Daktari Bush School and Wildlife Orphange-al, egy dél-afrikai menedékhely az elhagyott és sérült állatok számára.

 Az önkéntesek rájöttek, hogy egyedül nem élné túl, ezért befogadták és elnevezték Spikey-nak. Először Spikey-t speciális keverékkel kellett etetni; tojássárgája, tejszín, tej és protexin, amely egy fehérje, ami segíti az emésztésében.

De Spikey hamarosan képes volt magától enni; már akár egy egész almát is meg tudott enni. Talán rájött, hogy ha mindennap megeszik egy ilyet, akkor az állatorvost távol tarthatja? 

Egy évvel később, Spikey olyan nagy volt, mint egy 20 literes vödör, és a személyzet úgy döntött, hogy ideje szabadon engedni. Miután ez megtörtént, megdöbbenve látták, hogy milyen meglepetést tartogat számukra a tarajos sül…

Nem sokkal azután, hogy elengedték, Spikey visszatért látogatóba – de hatalmas meglepetéssel: két kicsivel! A távollétében úgy tűnik egy kicsit elfoglalt volt, és készen állt arra, hogy két új bébit hozzon a világra.

A Daktari Iskola önkéntesei el voltak ragadtatva, hogy találkozhatnak Spikey-val és új családjával! Kivételesen nagyon közel kerültek hozzá az ott tartózkodása alatt, és nagyon izgatottak voltak, hogy megismerhetik csemetéit.

Spikey és kicsinyei mindig visszatérnek a Daktari Iskolába egy-egy alkalmi látogatásra, és természetesen az alkalmi falatozásra is. Kiderült, hogy soha nem felejtik el, hol lehet jó ételt találni (és még jobb társaságot)! 

Spikey nem élte volna túl megmentői nélkül a Daktari Iskolában. Most pedig még nagyobb lett a család!

Oszd meg ezt az aranyos történetet!

betöltés...