Ez a felismerhetetlen állat évekig volt bezárva az alagsorba! Amikor valaki megtalálta és rájött, hogy mi is az valójában, nem akart hinni a szemének!

Sajnos ez egy gyakori eset a világban: rengeteg elszigetelt időskori ember van magára hagyva! Ha valaki túl idős, hogy gondoskodjon magáról, és nincs a környezetükben aki segítsen, azokkal vajon mi történik? Milyen sorsra jut a házikedvenc?

Egy állatvédő szervezet Chicagóban kapott egy hívást egy segédmunkástól, miszerint látott valamit… Egy állatjóléti önkéntes azonnal a helyszínre rohant, egy idős férfi házához, aki már nem volt képes gondoskodni magáról, és akinek az alagsorában felfedeztek egy teremtményt, akiről szintén nem gondoskodott senki!

Elsőnek csak egy kupac szőrnek tűnt; nem volt tisztán látható milyen állat lehet a szőrhalom alatt! Aztán az önkéntes megpillantott egy édes, vicces kis arcocskát: egy perzsa cicát! A sírás határán volt, látván, hogy milyen siralmas állapotban volt a macska!

Sinbad nevet kapta, akit elvittek a központba! Mindenki körbevette szegényt; egyszerűen nem hittek a szemüknek! Sürgős ellátásra szorult, legelsőnek is szőrnyírásra! Majdnem 2 és fél kg összegubancolódott szőrt távolítottak el!

Most, hogy megszabadultak a felesleges súlytól, szabadon mozoghat a macska – legalább is ezt feltételezték!

De nyilvánvalóvá vált, hogy ennél sokkal rosszabb történt! A 9 éves Sinbad olyan sokáig volt elhanyagolva, szőre összegubancolódva, hogy lábaiban izomsorvadás alakult ki! Elliott Serrano elmondta hogyan kezelték a problémát: ” Kénytelenek voltunk kényszeretetni, hogy az emésztőrendszere működjön és a veséje ne sérüljön! ” 

Hamarosan egyre vidámabb és erősebb lett! A szép szőre is kezdett visszanőni és újra megtanult járni! Elliott beleszeretett, és beleegyezett, hogy hazaviszi Sinbad-ot  a szabadság idejére, hogy ne legyen egyedül a menhelyen!

” Megdöbbentő mennyire szereti az embereket, annak ellenére, hogy nem bántak vele mindig jól! Ez egy lecke, amit mindenki megtanulhatna! “

 Miután megosztották Sinbad történetét, Elliott észrevette, hogy az emberek nagyon érdeklődnek utána, így Sinbadnak lett egy saját Instagram oldala, tele imádnivaló képekkel!

Végül Sinbad szerető otthonra talált Elliottnál, ahol megkapja a megérdemelt törődést és szeretetet!

Nézd meg ezt a megható történetet!

Sinbad the cat makes amazing recovery after 5 pounds of matted…

Sinbad was carrying around 5 pounds of matted fur when The Anti-Cruelty Society found him. Now he's an internet sensation! Marcus Leshock has the story:

Közzétette: WGN Morning News – 2017. január 18., szerda

betöltés...