700 dollárt fizetett a különleges macskáért, kiderült, hogy megborotvált hamisítvány

Ha különleges macskát szeretnénk, és sok pénzt vagyunk hajlandóak kifizetni érte, legalább legyen annyi eszünk, hogy megbízható tenyésztőtől vásárolunk. JoAnne Dyck is jól tudja már ezt, miután hétszáz dollárt adott ki egy szfinx macskáért, akiről csak két nap múlva derült ki, hogy nem szőrtelen fajta, csak megborotválták.

Az albertai asszony több, mint kétszázezer forintot fizetett a vágyott szfinx kiscicáért, és azt hitte, azért nyávog olyan keservesen, mert hiányzik neki az anyukája. Eközben szegény macska valószínűleg a borotválás utáni fájdalomtól és hidegtől szenvedett. A csalásra akkor derült fény, amikor pár nap múlva a kiscica szőre elkezdett visszanőni.

JoAnne sokkot kapott, hiszen ilyenről még csak nem is hallott, hogy csupasz macskát csinálnak egy rendes szőrös cicából a pénz kedvéért. Elvitte a macskát – aki valóban nem viselkedett addig sem úgy, mint a nő többi szfinx macskája – állatorvoshoz, aki elmondta, hogy a cica tesén lévő vágások valószínűleg a borotvától származnak, s bár a pofija és az alakja hasonlít a szinxére, ez az állat bizony nem csupaszon született. A család végül megtartotta a Vladnak keresztelt cicát, szőr ide vagy oda.

Azóta több kisciát is találtak, akik hasonló procedúrának estek áldozatul, egyikük farkán ráadásul olyan seb volt, ami elfertőződött, és le kellett vágni az egész testrészt.

JoAnne mellett Shayla Bastarache is jelentkezett, aki társat keresett szfinx macskája mellé, és a fekete, szfinxnek kikiáltott, borotvált macskáért 650 dollárt fizetett:

via

betöltés...