Ez a kakas egyetlen éjszakát sem akar a tyúkólban tölteni. Nem fogod elhinni, hogy miért!

A kakasok a tyúkudvar legfőbb büszkeségei, és ők bizony ehhez méltóan is viselkednek. Napközben büszkén járkálnak le s fel, éjszaka pedig igazi védelmet jelentenek a gyámoltalanabb tyúkok számára. Poodle Roo, a gyönyörű fehér kakas, egy idő után azonban elveszítette büszkeségét, és igen furán kezdett viselkedni.

A Ferma Apricot Lane kakasa, Poodle Roo egyetlen éjszakát sem volt hajlandó a megszokott helyén, a tyúkólban tölteni. Miután rendszeresen többször előfordult az eset, gazdái aggódni kezdtek. A kakas zárkózott lett, visszahúzódó, és nagyon furán viselkedett.

Az éjszakákat inkább a farm melletti legelőn, a zöld fűben megbújva töltötte. Többször próbálták visszaszoktatni a tyúkólba, de a kakas állandóan megszökött onnan. Poodle Roo állapota válságos lett, egy nap vérbe borulva találtak rá. Kiderült, hogy a tyúkól lakói nem szívesen viselik el a társaságát, és bántalmazták is a megromlott látású és hallású kakast.

Poodle Roo ekkortól kezdve egy külön ketrecet kapott, és a farm egy a legyengült állatok számára fenntartott részén éldegélt tovább. A kakas ettől kezdve rohamosan kezdett felépülni, önbizalma is egyre inkább nőt, és új barátságokra tett szert. Az egyik legjobb barátja egy magányos macska lett, de az új helyén a tyúkok között is sokkal jobban érezte már magát.

Szegény kakas már a halálán volt, de szerencsére sikerült új környezetben egy sokkal teljesebb életet kezdenie. Mindenkinek van lehetősége egy számára sokkal jobb életre. Ha rosszul érezzük magunk a jelenlegi környezetünkben, merjünk váltani, megéri!

betöltés...