A brazíliai hajléktalan férfi pénzt adott a fiatal lánynak, hogy busszal mehessen haza.

A 24 éves brazíliai diáklány, Caroline Santana késő este busszal akart hazamenni, de amikor elkezdett kotorászni a táskájában, nem találta a jegyet és pénztárcáját. Nem volt nála elegendő pénz ahhoz, hogy újat vegyen és ráadásul egy hajléktalan férfi is odament koldulni. Elmondta a hajléktalannak, hogy legyen egy kis türelemmel, mert azt hiszi, hogy elvesztette a pénztárcáját. Ekkor a hajléktalan férfi váratlan dolgot tett:

“Mennyibe kerül egy jegy?” – kérdezte a hajléktalan a fiatal lánytól. “Tudok adni 1 Eurót, hogy megvásárold a jegyet” – mondta a hajléktalan, idegen férfi. Caroline nagyon izgatott volt, nem akarta elfogadni a pénzt, de a hajléktalan férfi nagyon ragaszkodott, hogy fogadja el. “Nem hagyhatom, hogy éjszaka egyedül, gyalog menjél haza” – mondta a férfi. Végül a lány elfogadta a hajléktalan segítségét. A lány elindult, hogy üljön fel a buszra, de egyszer csak megállt és visszatért a hajléktalanhoz és megkérdezte, hogy készíthet egy közös fotót, hogy elmondja mindenkinek a Facebook-on, hogy mekkora szíve van? A férfi azonnal beleegyezett, gyorsan megfésülte a haját az ujjaival és csak annyit mondott: “Írd azt, hogy a nevem Cesar!”

A Facebook bejegyzést már több mint 200.000-en megosztották. Azt írta a lány: “Talán egy egyszerű ember? Igen! De ez az ember, aki olyan szegény, hogy mások segítségére szorul, képes volt segíteni nekem és képes volt mindenét odaadni csak azért, hogy ne kelljen gyalog a sötétbe hazamenjek. A megjelenéséről sokan azt gondolják, hogy Ő egy tolvaj, azonban hatalmas szíve van!

Ez a történet megtanított alázatosságra, szelídségre, bölcsességre és a szeretetre!

betöltés...