6 aranyszabály a legendásan híres japán Nishi gyógymód Mesterétől!

„A helyes testtartás az egészség záloga!” – mondja a híres japán gyógyító, Katsuzo Nishi professzor.

Szerinte minden ember képes önmaga gyógyítására, ha rendelkezik néhány erre vonatkozó ismerettel. Saját tapasztalatait tartalmazza erre vonatkozóan az általa elnevezett, „Az egészség aranyszabályai”. A Nishi-féle öngyógyítás, nagyon elterjedt, egyszerűségének és a keleti bölcsességtartalmának köszönhetően.

Nézzük akkor Nishi professzor hat aranyszabályát!

1. Kemény fekhely

Akik a puha ágyak szerelmesei, nagyon nehéz lesz számukra megszokni azt, hogy fekhelyük annál egészségesebb, minél keményebb. A professzor azt tartja, hogy a tartásbeli elváltozások korrigálására a legjobb módszer, ha kemény fekhelyet választunk magunknak.

2. Kemény párna

Ahogyan ne válasszunk puha fekhelyet, úgy ne tegyük ezt a párna esetében sem. Kemény megpróbáltatás, de megéri! A puha párna következménye a fájó nyaki izmok, melyek a nyaki csigolyák elferdülésének következményei.

3. „Aranyhal” gyakorlat végzése

Ez a gyakorlat javítja a gerincoszlop elváltozásait, valamint tehermentesíti a csigolyák idegeit. Ezek mellett, normalizálja a keringést, jótékony hatást fejtve ki a szívre és stabilizálja a szervezet alapfunkcióit.

4. Gyakorlat a hajszálerek „edzésére”!

Igen, még a hajszálereknek is szükségük van az „edzésre”. Ugyanis általa hozzájárulunk a teljes szervezetünk keringésének a javításához.

5. A talpak és tenyerek nyitása és csukása

Ez a gyakorlat hozzájárul az izmok, a vérerek, a hasi, bordaközi és gáti idegek mozgásának javításához. Ez a feladat, különösen ajánlott a leendő anyukák számára, mivel hozzájárul a magzat szabályos fejlődéséhez.

6. Gyakorlat a gerincoszlop és a hasizom „edzésére”

Ennek a gyakorlatnak a célja, hogy a szervezet sav – bázis egyensúlyát szinten tartsa. Ez ugyanakkor jótékony hatással van a szellemi energiánkra is.

A fenti gyakorlatok gyógyító hatása az egyszerűségükben rejlik, de ha rendszeresen végezzük őket, hamarosan elfeledhetjük majd az egészségügyi problémáinkat!

betöltés...