A nő egy 6 kilós babának ad életet, és a fotók sokkolják az internetet

A kisbaba, Carleigh Brooke Corbitt rendkívüli érkezése sokak figyelmét felkeltette. Az anya pocakjának meglepő méreteitől Carleigh figyelemre méltó világra jöttéig váratlan fordulatokkal és örömteli pillanatokkal bontakozik ki ez a történet. Tarts velünk, ahogy belemerülünk Corbittsék útjába.

Ismerd meg az anyát!

Az újszülöttek mérete esetenként jelentősen eltérhet. Míg egyes csecsemők átlagos születési súllyal jönnek a világra, mások még koraszülés nélkül is alacsonyabbal születhetnek. A terhesség teljes ideje alatt a magzat pontos fejlődési mechanizmusokon megy keresztül, ami a szervek, a csontozat és a zsírtömeg kialakulásához vezet. A magzati súly azonban jelentős eltéréseknek van kitéve, amelyet hormonális és genetikai tényezők befolyásolnak.

A 2,5 kg-nál kisebb súlyú újszülött alacsony súlyúnak számít, míg egy átlagos baba súlya kb. 3,3 kg körül van. Ritka esetekben az újszülöttek meghaladhatják ezt az átlagos súlyt, mint ahogyan azt Carleigh Brooke Corbitt esetében is láthattuk. Christine Corbitt, a 29 éves, három korábbi gyermeket nevelő anya úgy gondolta, hogy jól felkészült negyedik terhességére, és úgy vélte, ismeri a perinatális világ minden csínját-bínját. A szülés során azonban meglepetés érte.

Amikor az anya találkozott a babával.

Corbitt megosztotta, hogy terhessége végéhez közeledve tudatosult benne, hogy jelentősen megnőtt a hasa. A méret valódi mértéke mégis akkor vált nyilvánvalóvá, amikor Carleigh Brooke Corbitt császármetszéssel világra jött, lenyűgöző 6 kg-os súllyal. A várakozásaira reflektálva Corbitt megosztotta, hogy meglepte a baba mérete. Megemlítette, hogy korábban már voltak 4 és 4,5 kilós babái, és úgy gondolta, hogy egy másik babát is 4,5 kg körüli súllyal fog szülni.

Visszaemlékezve a pillanatra, Corbitt egy interjúban megemlítette, hogy a szülés alatt nevetést hallott az orvosi csapat részéről. Dr. Eric Edelenbos, az orvos, aki Carleigh-t világra segítette, úgy emlékszik, hogy szerinte a baba szokatlanul nagy volt. Corbitt humorosan hozzátette, hogy úgy tűnt, mintha „egy kisgyermeket húztak volna ki a hasamból”.

Élet a szülés után

Egy híradós stáb is jelen volt, amikor az anya és a baba részt vett a háromhetes kontrollvizsgálaton. A rózsaszín és fehér ruhába öltözött Carleigh nyugodt és elégedett maradt az egész találkozó alatt. Úgy tűnt, kiváló egészségnek örvend és jókedvű, bár a terhességi cukorbetegséggel kapcsolatos kihívásokkal kellett szembenéznie a korai szakaszban.

A terhességi cukorbetegséggel kapcsolatos aggályok miatt Carleigh-nek egy kis időt az intenzív osztályon kellett töltenie, hogy ellenőrizzék a vércukorszintjét, de végül makulátlan egészségi bizonyítványt kapott. Most Christine kifejezte szándékát, hogy egy jól megérdemelt pihenést tart – ezúttal végleg. Mosollyal az arcán kijelentette, hogy nem akar több babát.

A nagyméretű csecsemők aggodalmakat váltanak ki az orvosokból.

Dr. Leena Nathan, a UCLA Szülészeti és Nőgyógyászati Tanszékének klinikai adjunktusa hangsúlyozza a nagyobb babákkal járó lehetséges komplikációkat, amelyek aggodalomra adnak okot mind az anya, mind a gyermek számára. Rámutat, hogy a vajúdás nem haladhat normálisan, ami növeli az anya kockázatát, hogy császármetszésre lesz szükség, ami Christine-nel is megtörtént.

Nathan kiemel egy másik problémát is, azt állítva, hogy a baba vércukorszintje alacsony lehet a születéskor, ha ilyen nagy mérettel születik. Összekapcsolja a nagyméretű babák elterjedtségét az anyák körében a cukorbetegség növekedésével, és ezt jelentős kockázati tényezőként azonosítja. Különösen az elhízott nők nagyobb valószínűséggel hoznak világra nagyon nagy babákat. Nathan hangsúlyozza, hogy az orvosok a terhesség alatt minimális súlygyarapodást, vagy akár egyáltalán semmi súlygyarapodást nem javasolnak az elhízott nőknek.

A proaktív intézkedéseket szorgalmazva Nathan arra ösztönzi az anyákat, hogy menjenek el cukorbetegség-szűrésre, konzultáljanak egészségügyi szakemberekkel az egészséges étrend fenntartásáról, és rendszeresen mozogjanak, még ha ez olyan egyszerű is, mint a napi harminc perces séta.

betöltés...