Ezt miért nem mondták eddig el a szódabikarbónáról?

Mi, a kulturált, felvilágosult emberek, mit tudunk a szódabikarbónáról? Maximum annyit, hogy segít a nehezen fövő marhahúst megpuhítani, gyomorégést megszünteti. Igen tudjuk, mégis szívesebben fogyasztjuk a gyógyszertárban árult, drága, mellékhatást kiváltó, savlekötő gyógyszereket.

Javaslom, az itt leírtak alapján használjuk ki a SZÓDABIKARBÓNA áldásos hatásait, környezetbarát előnyeit!!!

Aki valóban csökkenteni akarja a háztartása kiadásait, gondolja át, mennyit költ a mosószerekre, ha csak az olcsó árfekvésűt veszi számításba, akkor is! Nos ezzel szemben, ha a gyógyszertárban vásárol 400 Ft/kg  szódabikarbónát, és fele-fele arányban összekeveri az olcsó mosószerrel (színes ruháknál 20-30 \% szódabikarbónát), ugyanazt az eredményt kapja, mint amit a magas árfekvésű, leghatásosabb mosószernél tapasztalt, és ráadásul környezetbarát. És ez, csak a hegy csúcsa.

Másik javallat: Kitűnő folttisztító. Eltünteti a makacs foltokat a ruhából, amelyet a drágán vett folttisztító sem képes eltávolítani. Ha fehér a ruha, vízbe flóraszeptet, piciny szódabikarbónát keverünk, és ráspricceljük a ruha foltos részére. Ha színes a ruha, olcsó mosószappannal bekenjük a foltos részt, egy ideig állni hagyjuk, majd a foltot dörzsöléssel kimossuk.

Nem telik drága fogkrémre? Se baj, használhatunk helyette szódabikarbónát. Sőt, együtt a kettőt. Behintjük szódabikarbónával a fogkefét, kevés olcsó fogkrémet nyomunk rá, és azzal dörzsöljük a fogunkat. Nincs az a drága fogkrém, ami helyettesíteni tudná ezt a fogfehérítő módszert, és hatásosabban csökkentené a (divatossá vált szóhasználattal) PH értéket. Nevén nevezve a gyereket, a száj savas hatását.

A szódabikarbóna szagelszívó tulajdonsága sem elhanyagolható szempont. Például semlegesíti a hónalj, a láb izzadás kellemetlen szagát, anélkül, hogy az agyonillatosított, allergént keltő, méregdrága dezodorokkal kenegetnénk be. Használata: A lábizzadásnál úgy is lehet használni, hogy beszórjuk lábfejünket, este pedig a cipőnk belsejét szódabikarbónával, felvevéskor kirázzuk. A lábgombásodást is megakadályozza. A hónaljizzadásnál kevés szódabikarbónával bedörzsöljük a hónaljunkat, és elmúlik az izzadságszag. Ha illatot is akarunk, kevés (gyógyszertárban árusított) illóolajjal is bekenhetjük utána. Aki kényes a kezére, és napjában legalább egyszer, szappan helyett szódabikarbónával mossa meg, a bőre finom lágy lesz tőle..

Továbbá, kinek némely ételtől emésztési zavarai támadnak (a paradicsom, vagy más savas ételtől), egy mokkás vagy teáskanál, vízbe kevert szódabikarbóna fogyasztása segítségére lehet, megszünteti a savas kémhatást. A nehezen emészthető ételekbe, már eleve belefőzhetünk egy késhegynyi szódabikarbónát. Így az étel emészthetőbbé válik. A nehezen fövő húsok esetében (például a marhahúsnál) a szódabikarbóna felgyorsítja a hús puhulását.

Amire nem is gondolna az ember, keményebb, tartósabb marad a tejszínhab, ha a felverés előtt csipetnyi szódabikarbónát belekeverünk. A sütemények készítésénél egyenletesebben kell meg a tészta, ha fele sütőpor helyet, fele szódabikarbónát használunk.

Se szeri, se száma a szódabikarbóna előnyös felhasználhatóságának. Például a csempék, a vécékagyló tisztítására is igen alkalmas. Fertőtlenít és nem vagyunk kénytelenek beszívni az egyéb tisztítószerek allergénkeltő páráját.

irodalom.lapunk.hu

betöltés...