A kutya látja, hogy gazdája remegni kezd – amit ekkor tesz, az ezreket lep meg

A terápiás kutyák nagyon sok segítséget jelentenk a mindennapi életben bizonyos emberek számára.  Lehet bármi, amiben egy embernek segítségre lehet szüksége, a terápiás kutyát segíteni tudnak nekik az ajtók nyitásában, bezárásában, felveszik a földről a leesett tárgyakat v agy ha kell, ki és bekapcsolják a lámpát.

Néhány kutyát arra is felkészítenek, hogy reagáljanak a dolgokra, mielőtt azok megtörténnek. Például képesek nyomon követni, hogy az illető epilepsziás rohamot kap-e, vagy ha a cukorbeteg emberről van szó mikor fog megváltozni a vércukorszintje. Lenyűgözőek négylábú kis barátaink!

Amber Oliver egy jól kiképzett kutyaoktató aki maga is néha pánikba esik és segítségre szorul. Az oktatónak van egy ötéves kutyája Oakley. Amber megtanította a kutyát, mit tegyen ha rájön a pánik.

A nő megtanította Oakleynek hogyan érezze meg rajta, ha megváltozik a testhőmérséklete, a szívverése vagy a légzése – hiszen mindez a pánikroham előjele.

Oakley annyira ügyes, hogy mindezeket azonnal megérzi és ennek megfelelően cselekszik.

Azonnal reagál

Egyik alkalommal Amber és Oakley a Cincinnati & Northern Kentucky International reptéren voltak amikor Oakley tettét a kamera rögzítette – mégpedig azt, hogyan segített a gazdájának.

Ez a videó futótűzként telterjedt el az állatkedvelők körében. Oakley ugyanis azonnal reagált, amikor Amber elkezd remegni. Rájön, hogy Ambernek a közelségére van szüksége és tudta, hogyan állítsa le a pánikrohamokat.

Amikor Amber rosszul kezdte érezni magát, Oakley azonnal odaugrott hozzá és odabújt a karjaiba. Ezzel felhívta magára a figyelmet és a gazdi így nem foglalkozott azzal, hogy pánikba essen. Ez segített neki abban, hogy megnyugodjon.

Nézd meg a lenti filmbe, hogyan történik mindez. A felvétel kiváló bizonyíték arra, hogy a kutya az ember legjobb barátja.

betöltés...