10 hasznos tipp, ami megkönnyíti az életed… (ezután erre használd az aszpirint)!

Gondoltál már arra, hogy az aszpirint nemcsak a fájdalom enyhítésére használhatod, hanem valami teljesen másra is alkalmas? Ezt az orvosság recept nélkül is bármelyik gyógyszertárban megvásárolható, és rengeteg pozitív tulajdonsága van, amiről sokan nem tudnak.

Ebben a cikkben a BuzzBlog szerkesztősége összegyűjtötte az acetilszalicilsav 10 alkalmazási módját, ami mindenkinek segíthet!

1. Akné kezelésére

Szalicilsav-tartalma miatt az aszpirin segíti a gyulladt, pattanásos bőr gyógyulását is. Törj össze egy tablettát, és adj hozzá egy kevés vizet, hogy pépes állagú legyen. Fültisztító pálcikával vidd fel a pattanásokra, majd hagyd hatni egy órát. Makacs akné esetén akár egész éjszakára is a bőrödön hagyhatod.

2. Viszketés, rovarcsípés esetén

Egyszerűen csak rá kell tenni az aszpirint a csípés helyére, és a fájdalom, viszkető érzés hamarosan enyhülni fog, és a kipirosodott bőrfelület is eltűnik.

3. Tág pórusok összehúzása

Az aszpirin normalizálja a faggyúmirigyek kiválasztását, illetve összehúzza a bőr pórusait, ezáltal a bőr simább és fényesebb lesz. Az arcpakolást 5 perc alatt elkészítheted.

Összetevők:

7 aszpirin tabletta
3 evőkanál natúr joghurt vagy tejszín
1 evőkanál méz

Alkalmazás:

Alkalmazd ezt a keveréket az arcodon, hagyd 3-5 percet állni, majd öblítsd le.

4. Fényes haj

Az aszpirin jót tesz a hajnak. Ettől sokkal fényesebb lesz a hajunk, és festés után is a hajszálaink egészségesek maradnak. Oldjunk fel 10 aszpirin tablettát egy pohár vízben, és ezzel az oldattal mossuk meg a hajunkat. 10 percet hagyjuk állni, majd öblítsük le vízzel.

5. Megszabadít a bőrirritációktól, az elhalt hámsejteket eltávolítására is alkalmas

Az acetilszalicilsav eltávolítja az elhalt hámsejteket. A kiütésektől, de akár a bőrgombától is megszabadulhatunk. Pár szem aszpirint zúzzunk porrá és hintőporként használjuk, vagy egy kis vízben oldjuk fel. Egy nap, két alkalommal vigyük fel a problémás bőrfelületre, ameddig a foltok, kiütések meg nem szűnnek. Érzékeny bőr esetén legyünk óvatosak!

6. Bőrkeményedés és tyúkszem kezelése

Hat darab aszpirint törjünk össze, és keverjük el egy fél kanál citromlével és ugyanennyi vízzel. Ezt tegyük rá egy sebtapaszra, vagy egy nagyobb textil darabra, és azzal kössük be a problémás területet. Tíz percig tartsuk ezt rajta, majd habkővel dörzsöljük meg a bőrkeményedést. Tyúkszem esetén addig alkalmazzuk az eljárást, amíg az le nem szárad.

7. Korpa ellen

Törjünk össze két aszpirint, és adjuk hozzá egy kisebb pohár samponhoz, amelyet éppen használunk. A kapott masszát vigyük fel a hajunkra, és hagyjuk ott két percig. Ezután öblítsük le, és még egy adagot kenjünk fel. A második öblítés után a hajunk már sokkal fényesebb lesz, és a korpa is eltűnik.

8. Eltávolítja az izzadtságfoltokat

Nem kell többé eldobni azokat a fehér pólókat, amelyekből nem jön ki a sárgás színű verejtékfolt, mert ezt két aszpirinből és egy fél bögre vízből készített oldat képes eltávolítani. Áztassuk be a foltokat az aszpirines vízbe, és hagyjuk, hogy 2–3 óráig kifejtse hatását. Utána öblítsük ki a pólót.

9. Kézfertőtlenítőként is alkalmazható a fürdőszobában

Ha citromlében feloldunk egy aszpirint, egy olyan oldatot kapunk eredményül, amely elpusztítja a baktériumokat, kezünk fehérebb, ápoltabb lesz, de a ruhákból is kiszedi a fűfoltokat.

10. Meghosszabbítja a vágott virágok élettartamát

Csak annyit kell tenni, hogy egy-két aszpirint dobjunk bele a vázába, így a virágok több napig is frissek maradnak.

betöltés...