A nagymama ideges volt, amikor az otthonba költöztették. Aztán egy idegen megfogta a kezét és minden megváltozott

Az Alzheimer betegségben szenvedők élete nem könnyű és betegségük hatással van az őket körülvevő emberekre és szeretteikre is. Nyomás alá helyezi a párkapcsolatot, megnehezíti a mindennapi kommunikációt, ezért azok akik ilyen betegséggel rendelkeznek gyakran az idősek otthonát választják. Itt megkapják a szakszerű segítséget hiszen az ott dolgozól pontosan tudják, hogyan segítsenek az ilyen betegeknek.

Lillie Downing nagymamájának is be kellett költöznie egy ilyen idősek otthonába és amikor ennek elérkezett az ideje, nagyon ideges volt, mondta a Twitter-nek. A nagymama nem szerette a nagy változásokat és azt hitte, ott nagyon magányos lesz.

Mikor Lillie szülei a nagymama dolgait elrendezétk az új szobában, Lillie elment vele a közösségi szobába, ahol az emberek veszekedtek, kártyáztak vagy tévéztek.

Leültek a szobában egy másik idős hölgy mellé, aki ugyanabban a betegségben szenvedett. A furcsa hölgy bemutatkozott, kiderült hogy ugyanaz a keresztnevük, ezen pedig jót nevettek és elkezdtek beszélgetni.

A hölgy észrevette, hogy a nagyi ideges volt ezért egy idő után megfogta a nagymama kezét és ezt mondta neki:

-“Ne aggódj, én most már itt leszek veled”.

Aztán ott ültek a kanapén és fogták egymás kezét, közben pedig tévét néztek.

Lilliet nagyon meghatotta ez a kedves gesztus, egyértelmű volt, hogy a hölgy segíteni fog majd a nagymamának aki teljesen új volt abban a közegben.

A lány feltette a történetet a Twitterre és ezt néhány perc alatt rengetegen megosztották. Több ezren reagáltak megosztással és írták azt, hogy egy apró kis figyelmesség milyen sokat jelenthet a másik számára.

Az Alzheimer betegség sajnos sok ember számára egyenlő a magánnyal, de egy kis kedvességgel és figyelemmel ezt megelőzhetjük.

betöltés...