Ösztöndíjat kapott a hajléktalan kisfiú, aki az utcán tanult

A Facebookon osztottak meg egy fényképet arról a 9 éves Fülöp-szigeteki kisfiúról, aki a McDonald’s-ból kiszűrődő fény mellett tanult az utcán. Pár nappal később már adományokkal halmozták el, most pedig főiskolai ösztöndíjat is kapott.

Június 23-án posztolta egy Fülöp-szigeteki egyetemi hallgató azt a képet a Facebook-oldalán, ami később bejárta a világot: egy hajléktalan kisfiú este, az utcán térdelve búj egy tankönyvet, a közeli McDonald’s-ból kiszűrődő fényben. A képet több mint 7 ezerszer osztották meg, majd a helyi televízió is beszámolt róla.

A kilencéves Daniel Cabrera és két testvére 5 évvel ezelőttig anyjával lakott egy kunyhóban, majd annak leégése után abba az élelmiszerboltba költöztek be, ahol az édesanya dolgozik. Az anyuka elmondása szerint napi 80 pesót, vagyis nagyjából 500 forintot keres a boltban, amit cigi és édesség utcai eladásával egészít ki.

“Nagyon szorgalmas és elszánt fiú. Úgy is ragaszkodott ahhoz, hogy iskolába járjon, hogy így nem tudtam neki pénzt adni ebédre, mert nem volt miből” – mesélte az édesanya a Telegraph-nak. “Mindig azt mondja nekem: Anyu, nem akarok szegény maradni, el akarom érni az álmaim”.

Az álmai eléréséhez most sokkal közelebb is került, ugyanis a kép láttán rengetegen ajánlottak fel neki különböző dolgokat – olvasólámpát, iskolai egyenruhát, készpénzadományokat, tanszereket és még egy főiskolai ösztöndíjat is. “Végtelenül boldogok vagyunk, nem is tudom, mihez kezdjünk ezzel a rengeteg áldással. Danielnek most már nem kell megszenvednie azért, hogy befejezhesse a tanulmányait” – tette hozzá.

betöltés...