7 dolog, amivel biztosan elüldözöl egy nőt

Vannak esték, amikor összeülünk a barátnőimmel, és cenzúra nélkül kezdünk beszélgetni. Ilyenkor hangzanak el a legviccesebb sztorik, azok, amikről azt gondolnád, hogy soha nem történhetnének meg.. Maximum egy filmben. Ilyenkor mindig eljön a pillanat, amikor előkapom a telefonomat, és a jegyzetekben listázni kezdem a dolgokat, amiket elmondanak. Akkor már jól tudják, hogy ebből bizony poszt fog születni. A következő bejegyzés is egy ilyen késő esti beszélgetésből született, .. és tudod, ha magadra ismernél, az csak a véletlen egybeesés műve.

Tény. Sokkal egyszerűbb úgy ismerkedni, ha az életed romokban hever. Hogy miért? Azért mert akkor gyakorlatilag bárki jó társ lehet. Mindenkiben a megoldást látod, a férfiak egy jelentős része pedig inkább választ egy kiszámítható, egyszerű, befolyásolható, támogatást igénylő nőt, mint azt, aki tökéletesen tisztában van azzal, hogy mit akar. Ahogy egyszer az egyik exem szülei mondták: “Kisfiam, más lányt képzeltünk el Neked.” .. Majd kiegészítették a következő mondattal: “Eddig mindig esetlen, rossz sorsú barátnőid voltak. Nóri nem ilyen.” .. és bizony ez volt az egyetlen dolog, amiben egyetértettünk akkoriban.

Van az az érzés, amit egyedül soha nem tudsz átélni, amit addig, amíg bezárkózol egy dobozban őrizgetsz, hét lakat alatt. Tudod, hogy értékes, akárki nem kaphatja meg. Azt mondják, hogy kemény vagy, közben meg csak vársz valakit, akinél ott a kulcs a lakatjaidhoz… Hiszen nincs olyan, hogy egy nő túl erős.. A legnagyobb tévhit még mindig az, hogy egy erős nőnek nincs szüksége támogatásra, társra – miközben Ő is ugyanolyan nő, mint a többi. Ugyanúgy vannak érzelmei, csak nehezebb őket előcsalogatni. Ugyanúgy van szíve, ugyanúgy szeretné, ha szeretnék, ha támogatnák, és ha nem egyedül kellene megküzdenie a hétköznapokkal. Nem azért határozott, mert ezt akarta, hanem azért, mert nem volt más választása.

Még mindig úgy gondolom, hogy az igazi férfi az, aki férfi tud maradni egy erős, határozott nő mellett – és tudod, létezik ilyen. De egy dolgot tudnod kell. A győzelem ott kezdődik, amikor felhagysz az általánosítással, és megszűnik a szótáradban a következő mondat: “az összes pasi ugyanolyan”. Hogyan állíthatnál ilyet? Nem ismered az összeset..

1. Általánosíts – és ha lehet, mondd el minél többször

“Engem mindig elhagynak/otthagynak/”,
“Mindig eltűnnek”,
“Mindig a rossz fiúk kellenek a nőknek”,

.. és persze holnapig sorolhatnám..

Ugye ismerősök ezek a mondatok? Abban a pillanatban, hogy valaki hasonló gondolatokat kezd megosztani Veled az első találkozás alkalmával, érdemes elgondolkodni azon, hogy mit keresel ott. Menekülj, amíg tudsz. Ez a férfi az önbizalmat hírből sem ismeri, és bizony most, hogy már megnyerted magadnak, sorra burjánzik benne a kérdések hada, hogy “vajon Ő is el fog hagyni?”. Mármint Te Őt. Ha ezt kimondja, majd elmeséli a múltbéli “ő is elhagyott/megcsalt” sztorijait, olyan helyre kerül, ahol férfi nem akar lenni.. Maradj férfi. Tartsd meg magadnak a hasonló drámai sztorikat. Férfit szeretnénk látni, és nem egy szomorú embert, aki azért sír, mert Ő az áldozat…

2. “Mindent jobban tudok mindenkinél!”

Ja, hogy Te Tony Robbins vagy? Ja, hogy nem! Nem kértem a tanácsaidat. Ne akarj megfejteni, ne mássz bele az agyamba, és ne gyárts olyan képeket rólam, aminek a fele sem igaz. Egy pár perces beszélgetésből nem tudsz összerakni egy személyt, akinek nem ismered a múltját, a csatáit, vagy a nehézségeket, amin keresztülment. Ezek hiányában jobb, ha csöndben maradsz – vagy legalább meghallgatsz, ha már annyira meg szeretnéd oldani az életemet.

3. “Tudod nálad az a baj, hogy..”

“Túl kemény vagy.”,
“Túl sikeres vagy.”,
“Tudod, hogy mit akarsz.”,
“Sokat akarsz.”, ja és az egyik kedvencem, amit az egyik barátnőm rendszeresen megkap:
“Túl szép vagy, úgyis megcsalnál”.

Kezdjük ott, hogy biztos lehetsz benne, hogy az első kávé mellett egy nő sem akar arról hallgatni sztorikat, hogy Te miért nem tudnál megbékélni egy kapcsolattal. Tök jó, örülünk, hogy tisztában vagy vele, de hidd el, van, aki tudja kezelni az életünket. Mindig is volt. Ne akard megmondani, hogy mi a baj a másikkal. Elhiszem, hogy látod, de senki sem kérdezte. Mindenkinek megvan a maga defektje, ahogy Neked is.

4. Azt mondod, amit hallani akarok

NE. NE. NE. Nem kell olyanokat mondanod, amiket hallani szeretnék. Nagyon unalmas. Perceken belül ásítozni fogok. Ha bármit mondok, bólintasz rá? Még rosszabb. Mondd azt, amit gondolsz, és ne állíts valamit, amit egy percig sem gondoltál komolyan. Vitatkozz velem, legyen véleményed, tudd, hogy mit akarsz. Ha rejtegetned kell a személyiségedet, akkor ott komoly bajok vannak.

5. Más nőkről mesélsz

Egy randi mélypontja a pillanat, amikor zokogva, esetleg szomorúan kezdesz el mesélni arról a szívbemarkoló szakításról, amin évekkel ezelőtt átestél. Köszi, nem kérünk belőle. Tényleg. Egy nő azért szakít időt rád, mert jól szeretné érezni magát. Akármennyire is szimpatikus vagy, az első találkozásnak nem hiszem, hogy arról kell szólnia, hogy sírsz én meg vigasztallak, hogy majd jön másik.

6. Nem hallgatsz meg.

Elhiszem, hogy mindent tudsz a világról, de egy kapcsolat arról szól, hogy két ember beszélget egymással – már amennyire én tudom. Mi lenne, ha meghallgatnád azt, aki veled szemben ül, és nemcsak a dekoltázsát néznéd? Figyelj, néha sokkal többet nyersz.

7. “Mindig van otthon füvem.”

Elhiszem, de ezt ne az első találkozás alkalmával.. Azt pedig ne is kezdd el firtatni, hogy a “fű nem drog”, miközben enélkül már nem is tudsz alkotni/írni/zenélni/levegőt venni.. Akinek mindig van otthon belőle, az valószínű, hogy élni sem tud nélküle. Tartsd meg az ilyen sztorijaidat magadnak.

betöltés...