3 termék, amit nem szabad megmosni, és 3 termék, amelyet kötelező megmosni! Kitalálod, hogy miről van szó?

Biztosan megtanítottak téged is gyerekkorodban, hogy mindent, amit megeszünk, előbb meg kell mosnunk. De vannak olyan élelmiszerek, amelyeket ha megmosol, akkor árthatsz az egészségednek. Így most következzen 3 élelmiszer, amit a szakemberek szerint nem szabad megmosnod, és szintén 3 élelmiszer, amit kötelező megmosni.

Amiket nem kell megmosni!

1. Csirkehús

Ha azt gondolod, hogy meg tudsz szabadulni a baktériumoktól, ha lemosod a csirkehúst, akkor tévedsz. A baktériumokkal nem lehet elbánni csak úgy, hogy ráengedünk pár másodpercig némi vizet, sőt a visszaspriccelő vízzel a kagylóban lévő kórokozókat is rávihetjük a csirkehúsra. A baktériumokat hőkezelés révén lehet semlegesíteni, így ha megfőzzük, majd legalább 165 Celsius fokon megsütjük a csirkét, akkor a kórokozók nagy többsége elpusztul.

2. Tojás

Az üzletekben kapható tojásokat védőréteggel vonják be, amely megakadályozza a baktériumok megtapadását, ezért használat előtt nem kell a tojások mosásával fáradozni.

3. Halak

Ugyanaz a helyzet, mint a csirkehús esetében. A mosással nem tudjuk eltávolítani a kórokozókat, ellenkezőleg, inkább jobban megfertőzhetjük magunkat.

Amiket meg kell mosni!

1. Konzervek

Mielőtt kinyitnád a konzerveket, érdemes mosogatószeres vízzel lemosni róluk a port, a vírusokat, baktériumokat, egyéb szennyeződéseket, mert azok könnyen bekerülhetnek a konzerv tartalmába, onnan meg a szervezetedbe.

2. Fogyasztható héjjal rendelkező zöldségek, gyümölcsök

Azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, amelyeknek a héja is fogyasztható, mindenképp meg kell mosni, ha nem akarsz összeszedni valamilyen kórokozót. Mi több, a mosás után papírtörlővel alaposan töröld meg a zöldséget, gyümölcsöt.

3. Nem fogyasztható héjjal rendelkező zöldségek, gyümölcsök

A banánt, dinnyét, citromot, narancsot stb. is meg kell mosni, mert a héjon lévő kórokozók könnyedén belekerülhetnek a gyümölcs húsába.

betöltés...