Ezt ki kell pró­bál­nod! El­ké­pesztő gyógy­erő a sza­lon­ná­ban

Nem hiába ették őse­ink ki­váló ét­vággyal ezt az egy­szerű élel­mi­szert. A sza­lonna is­teni finom, vi­szont csak ke­ve­sen tud­ják, hogy jó­té­kony ha­tás­sal van az egész­ségre is. Per­sze nem kell reg­gel­től estig sza­lon­náz­nod, de min­den­kép­pen jól te­szed, ha tar­tasz ott­hon be­lőle. Sok be­teg­ségre gyógyír!

Gondolkodtál már azon, hogyan maradtak egészségesek a nagyszüleid? Hogy élhettek 70, 80 akár 90 évig háborúkat átvészelve úgy, hogy akkor még az orvostudomány és az ellátás is gyerekcipőben járt? A megoldást a hűtőben kell keresned!  Mert bizonyára a te hűtőd egyik polcán is ott lapul a titok nyitja, egy darabka szalonna. Ez a manapság oly sokat szidott és megvetett, zsíros alapélelmiszer sokkal hasznosabb a szervezet számára, mint gondolnád! A szalonna ugyanis erősíti az immunrendszert, jó esetben nincs benne tartósítószer és

akármilyen hihetetlen, de koleszterinszintre is jó hatással van!

Miért különleges a szalonna?

Nem is csoda, hogy a disznózsírt oly régóta használják az orvoslásban. Olyan természetes zsírokat tartalmaz, melyek – persze nem túl nagy mennyiségben fogyasztva – jótékony hatással vannak a szívre, szabályozzák a szívizom összehúzódását. Ha dohányzol, akkor pedig különösen hasznos lehet, ha néha bekapsz egy-egy falat szalonnát!

A szalonna ugyanis szelént tartalmaz, mely visszafogja a szervezetben zajló oxidációs folyamatokat, így csökkenti a cigarettafüst okozta káros hatásokat is.

Egy jó buli közben is érdemes csipegetned szalonnás falatkákat, ezzel a másnapot könnyíted meg. A szalonnában rejlő zsír ugyanis gátolja, illetve részben megakadályozza az alkohol felszívódását.

Reggel nincs se hányinger, se kínzó fejfájás, ha a borod mellé szalonnázol!

Ám ha nem vagy oda a szalonnáért, akkor is hasznát veheted! Nem kell ugyanis megenned ahhoz, hogy jótékony hatásait kihasználhasd. A szalonna természetes zsírjai ugyanis valóságos gyógyírként hatnak a bőrre, sőt összetevői számos bőrgyógyászati probléma esetén orvosságként működnek.

Ekcéma

Rettentő kellemetlen bőrbetegség. Szinte állandóan vakaróznod kell, ami a hétköznapjaidra is rányomja a bélyegét. Ha azonban van otthon szalonna, a tüneteket gyorsan enyhíteni tudod.

Nincs más dolgod, mint egy serpenyőben zsírjára olvasztani a szalonnát. Miután kihűlt, tegyél hozzá két tojásfehérjét és vérfüvet. 2-3 napig hagyd állni a keveréket, majd a viszkető területet naponta 2x kend be vele. Ha többet csinálsz, akkor bármikor elő tudod kapni a fürdőszobaszekrényből a házi csodaszeredet.

Ha fájnak az ízületeid

Egy hosszú nap után, vagy ha álló munkát végzel, gyakran érezheted, hogy fájnak az ízületeid. Most már nem kell többet a gyógyszertárba szaladnod a méregdrága krémekért. Elég, ha a szalonna kiolvasztott zsírjához adsz egy kanál mézet, majd bekened vele a fájó ízületeidet. A hatékonyság érdekében éjjelre kend be magad, majd a kezelt felületet tekerd át egy gézzel, hogy melegben legyen, így jobb a hatás. Reggelre láthatóan javulni fog az irritált bőrfelület állapota és a fájdalom is alábbhagy!

Szoptatáskor is tökéletes

Anyaként biztos tapasztaltad a szoptatással szinte mindig együtt járó mellgyulladást. A fájdalom az elviselhetetlenségig fokozódhat. Te pedig nem mersz gyógyszert bevenni, hiszen ezzel ártanál a babádnak. Ha van otthon szalonnád, akkor többet nem kell kínlódnod a mellgyulladás miatt. A gyulladt részre tegyél egy szelet szalonnát (legjobb, ha avas szalonnát használsz erre a célra), majd tapaszd le a felületet.Csodát fog művelni a szalonna!

Fáj a fog? Nem fog!

Bizonyára veled is előfordult már, hogy a legváratlanabb pillanatokban rád tört a fogfájás. Akkor nagy gond ez, amikor tényleg lehetetlen orvoshoz eljutni. Viszont létezik ilyen esetekre egy jól bevált szalonna-trükk! Tegyél egy sózatlan szalonnadarabot a fájós fogad köré és tartsd ott legalább fél órára. A fájdalom fokozatosan csillapodni fog!

betöltés...