A top 5 mondat, amit a nők nem akarnak hallani

A közös elhatározással eldöntött szakítás során sem megy mindig egyszerűen, hogy az alkalomhoz illően csomagoljuk mondandónkat. Szerencsére nem minden esetben van szükség vérre menő vitatkozásokra a szakításhoz, végül is az egésznek nem az a célja, hogy a másikat vérig sértsük…

Az egyik legnagyobb német internetes társközvetítő oldal aktuális közvélemény-kutatásában 2444 szingli nő válaszolt arra a kérdésre, mi az, amit soha nem akar hallani.
Az öt legrosszabb pasi-szöveg:
1. „Úgy érzem, hogy jelenleg nem vagyok alkalmas kapcsolatra” (60\%)
2. „Pontosan olyan vagy, mint az anyám (48\%)
3. „Hidd el, ez most nem miattad, hanem miattam nem működik.” (43\%)
4. „Maradjunk inkább csak barátok!” (39\%)
5. „Nem tudnál valamivel gyorsabban vezetni?” (19\%)
„Különösen a nagy horderejű döntések idején – így szakítás során – hajlamosak vagyunk arra, hogy klisés, sablonos formába öntsük mondandónkat” – kommentálja a portál kutatását Lisa Fischbach, pszichológus.
„A férfiak ezekben a helyzetekben kevésbé tudják kifejezni érzéseiket, és nem is akarják megsérteni partnerüket. Ebből kifolyólag olyan külső csomagolásba rejtik mondanivalójukat, amellyel – érésük szerint – a lehető legkevésbé ártanak a másiknak. Ám ezzel sok esetben többet rontanak a helyzeten, mint gondolnák. A bátorság és az egyenes beszéd ugyanakkor a legtöbb esetben kifizetődik: egy őszinte beszélgetés a döntés hátteréről mindkét félnek sokat segíthet abban, hogy túllendüljenek a nem éppen vidám szituáción, maguk mögött tudják a szakítást, vagy éppen mentsék, ami még menthető a kapcsolatból” – mondja a szakértő.

betöltés...