A férfi ugyanarra a helyre ültetett fát – 37 év múlva valami fantasztikusat fedezünk fel

Jadav Payeng 1979-ben ültette az első fát egy sivatagos részen, Indiában. Azóta minden nap ültetett egy fát azon a helyen az elmúlt 37 éveben, s így egy olyan erdőt hozott létre, mely nagyobb a Central Parknál.

Payeng ezt a kietlen pusztaságot gyönyörű trópusi paradicsommá alakította át, mely most 115 elefántnak, orrszarvúnak, tigrisnek és őznek ad otthont. De mi hajtja ezt a fantasztikus embert?

Payeng Majuli szigetén él, melyet egykor sűrű erdőség borított. De az emberek utakat és városokat kezdtek el építeni s ezzel egyidejűleg tönkretették az erdőket, a növényzetet a szigeten.

Payeng az mondja az az álma, hogy a sziget egykori szépségét visszaállítsa s ezzel együtt az egykor virágzó gyönyörű erdőket ismét visszatelepítse.

“Utolsó leheletemig fogod dolgozni az erdőn és tovább ültetem a fákat.”

Az állatok lakóhelyét az ember egykor lerombolta, de ennek a két lábon járó teremtménynek köszönhetően most visszakapják otthonukat.

Kérjük nézze meg, hogyan meséli el ez a fantasztikus férfi munkásságát a filmben és ossza meg ezt barátaival, hogy még többen halljanak a férfi cselekedetéről.

betöltés...