Ezt issza most mindenki – Új italőrület, ami az álmatlanságon is segít

Egy új recept, ami segít abban, hogy álomba szenderülj.

Ismerd meg a “hold tejet”!

Új őrület hódította meg a Pinterestet és az Instagramot. Egy újabb italdivat van ébredőben, ez pedig nem más, mint az úgynevezett “moon milk”, amit magyarul hold tejnek fordítanánk. A különleges üdítőkombóról készült fotók valósággal elözönlötték a netet, de nem egyszerű divathóbort miatt imádják az idősek és a fiatalok egyaránt, hanem jótékony hatásai miatt is.

Egyszerű, de nagyszerű

Nagymamáink régi receptúrája juthat eszükbe a moon milk összetevői hallatán. Sokunkkal próbáltak annak idején mézestejet itatni álmatlanságra, azonban a legtöbben ki nem állhattuk a negédes nedűt.

Hard to tell, but this is a hot cup of #honeyedmilk commonly featured in #gameofthrones it’s v delicious

Justin L (@jtlyb) által megosztott bejegyzés,

A felturbózott változat azonban amellett, hogy isteni finom, rendkívül dekoratív ital. Elég néhányat megnézni az Instagramot elözönlő fotók közül.

Egyből elálmosodsz tőle

Ha a kávét az ébrenlétért, a moon milket az elalvásért fogjuk fogyasztani. A képlet pofonegyszerű: édesfűszerek (fahéj, szerecsendió), méz és egyéb – úgynevezett adaptogén – gyógynövények ízesítik a felmelegített tejünket. Álmatlanság, szorongás és idegrendszeri zavarok kezelésére tökéletes megoldás lehet. Ráadásul igen mutatós, gusztusos ital.

Lássunk egy konkrét receptet is:

Hozzávalók:

  • 1 csésze tehén- vagy növényi tej
  • 1 evőkanál nyers kókuszzsír vagy kakaóvaj
  • ¼ csésze friss gyümölcs (kívánság szerint)
  • 1 teáskanál porított ashwagandha (álombogyó)
  • 1 teáskanál rózsavíz
  • 1 teáskanál méz vagy juharszirup
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés:

A felolvasztott zsiradékot, a tej és a málnát egy kis edényben összeforraljuk, majd áttöltjük egy turmixgépbe. Adjunk hozzá minden fennmaradó összetevőt, és keverjük, amíg sima nem lesz. Fogasszuk azonnal!

betöltés...