Levágja a tojás két végét és olyan húsvéti finomságot készít belőle, amit a gyerekek is imádni fognak!

Az ügyes háziasszonyok már húsvét előtt jóval gyűjtögetni kezdik a praktikus ötleteket. Van, aki ünnepeknek megfelelően direkt külön linkgyűjteménnyel rendelkezik, és ez minden évben számos érdekes praktikával bővül.

Léteznek hagyományos és extrémebb megoldások, különleges és megszokott ételek, a lényeg, hogy a tojás, a sonka, a kalács és a bárány semmiképpen ne maradjon ki az ünnepi menüből. Legyünk kreatívak, és készítsük el a gyerekek segítségével az alábbi csibe-töltött tojásokat.

Szükségünk lesz legalább hat tojásra, mustárra, majonézre, szemes borsra és sárgarépára. A tojásokat főzzük meg, vágjuk le a két végüket, majd a sárgájukat kaparjuk bele egy tálba. Adjunk hozzá mustárt és majonézt, sózzuk, borsozzuk, keverjük el, majd a masszát töltsük bele egy habzsákba. Töltsük vissza a tojásba.

A levágott véget helyezzük a felpúpozott masszára, ez lesz a kalap. Óvatosan egy csipesz segítségével illesszünk be szemnek két fekete borsot, majd a répából egy kisebb darab vékony csíkot csőrnek. Ezután még vágjunk hat kisebb vékony csíkot a répából, és tegyük őket a csibe alá (hármat balra, hármat jobbra), ez lesz a lába.

Ezt a gyors, kreatív és mutatós alkotást bárki el tudja készíteni korosztálytól függetlenül. Ha tetszik az ötlet oszd meg barátaiddal is!

betöltés...