Milyen betegségről árulkodik köldökünk formája? Most megtudhatod!

A köldökünk arra emlékeztet, hogy egykoron milyen szoros kötelék volt köztünk és édesanyánk között.

Azonban van más is, amiről a köldökünk árulkodik, ugyanis a formájukból betegségek kialakulására is következtetni lehet. Ezek az egészségügyi problémák, rendellenességek nem biztos, hogy előbukkannak, de számolni kell a kockázattal.

1. Kifele domborodó köldök

Önmagában még nem jelent gondot, ha a köldökünk kifele domborodik, de ha egy idő után jobban kitüremkedik, akkor vigyázni kell a testsúllyal, a sérv jele is lehet.

2. Enyhén kitüremkedő köldök

Az ilyen köldökkel rendelkező emberek óvakodjanak a vírusos fertőzésektől, mert szervezetük kevésbé ellenálló ezen kórokozók támadásaival szemben.

3. Homorú, befele hajló köldök

Akik ilyen köldökkel rendelkeznek, figyeljenek oda az étrendjükre, emésztésükre, mert különösen a székrekedés okozhat sok kellemetlenséget.

4. Mandulaformájú köldök

Ez az egyik legveszélyesebb köldökforma, mivel olyan betegségek kialakulását jelezheti előre, amelyek a szöveteket, csontozatot támadják meg, vagy a migrén kialakulásában játszanak szerepet.

5. U-formájú köldök

Akik ilyen köldökkel rendelkeznek, óvják a veséjüket, és rendszeresen járjanak el vizsgálatokra, ahol ellenőrzik ezen szervek egészségét, állapotát. Azok a gyerekek, akik ilyen köldökkel születnek, esetükben fejlődési rendellenességek bukkanhatnak fel.

betöltés...