Október 30: Újhold a Skorpió jegyében – Egész évben ezt az időszakot vártuk!

2016. október 30-án 19 óra 39 perckor Újhold jön létre a Skorpió jegyében, ami egy fontos küszöb átlépését jelenti majd mindannyiunk életében. Egy átmeneti időszak, amikor a káosz renddé, a félelem bizalommá változik, az értelmetlenséget és céltalan bolyongást pedig konkrét irány és cél váltja fel. Ez a periódus tökéletesen alkalmas visszatérni a dolgok lényege felé. A kapcsolat, a lét, az élet esszenciája felé, ami nem más, mint a szeretet (az Újhold a ötödik házban jön létre), és egy stabilabb, összefüggőbb, fényesebb és derűsebb időszak kezdetét jelentheti.

Úgy tűnik egész évben 2016 utolsó két hónapjára készültünk, amelyek az elmúlt kilenc évet foglalják össze, és új irányba terelik életünket.

Mivel a Skorpió egy rendkívül erős, ellentmondó, ragaszkodó, elszánt és titokzatos csillagjegy, hasonlóak lesznek ezek a napok és az elkövetkező hetek is. Úgy érezhetjük magunkat, mintha egy centrifugában lennénk, vagy mintha egy több ezer méter magasan szálló repülőből löktek volna ki, anélkül, hogy tudnánk, hogy van ejtőernyőnk, és megdermedve várjuk, hogy mi fog velünk történni. Majd éppen amikor azt hisszük már nincs menekvés, kinyílik az ejtőernyő és elkezdünk lebegni, a lenyűgöző kilátás mellett pedig egy átfogó képet kapunk a dolgokról, beleértve az indulási helyet is. A Skorpió jegyében létrejött Újhold pillanata hasonló lesz ahhoz, mint amikor kinyílik az ejtőernyő, és egy megrázó, félelemmel teli, zsibbadt és fájdalmas időszak után minden újra a legnagyobb rendbe jön. Ilyen lesz a türelmetlen Skorpió kevesek által értett energiája is, amely teljesen új dolgokat tár elénk az átalakító és megtisztító utazás során.

Az Újhold pillanatának aszcendense az Ikrek jegyében van, és a Merkúr, az Ikrek irányítója fogja össze a két csillagjegyet, utat mutatva nekik. A Merkúr a Skorpió jegyében, az Újholddal együtt, egy új megismerési csatornát nyit meg előttünk, amelynek köszönhetően minden világossá válik. Ha megtanulunk hallgatni, megtaláljuk mindazokat az információkat, amelyekre szükségünk van, de nagyon fontos, hogy elsősorban önmagunkból táplálkozva elhiggyük azt, amit a belső hang mond, és legyen bátorságunk követni.

A Merkúrt más néven az istenek hírnökének is nevezik, segíthet más tervekhez és dimenziókhoz kapcsolódni, amelyekből információkat szerezhetünk.

Nem kizárt, hogy néhányan álmok útján lépnek majd kapcsolatba a túlvilágon lévő szeretteikkel.

Az intuíció, a szeretet, az új kezdet és ártatlanság Újholdja

1. Intuíció

Ez egy csendesebb időszak, amely magában rejti a különböző élethelyzetek pontosabb megértésével járó megnyugvás lehetőségét. Egy hívás lehet a befele fordulásra, hogy visszatérjünk önmagunkhoz. Fontos, hogy megteremtsük magunk körül a csendet ahhoz, hogy meghalljuk mit mond a belső hang.

2. Szeretet

Ebben az időszakban olyan élettapasztalatokat szerezhetünk, amelyek rávilágítanak arra, hogy az egyetlen út a halhatatlanság, eredetiség, boldogság és kreativitás felé a szeretet, és a két ember közötti valódi, mély és odaadó kapocs.

3. Új kezdet

Az Újholddal kezdődő időszak mindig magával hozza az új kezdeteket, ezúttal a stabilitás kezdetét (10. 30. = 1+3 = 4, ami a stabilitás, állandóság kezdetét jelenti). Ebben az időszakban elkezdünk rendet teremteni lelkünk és elménk házaiban, és képesek leszünk a zűrzavaros helyzetekből kiválogatni azokat a lehetőségeket, amelyek hasznosak és megfelelőek számunkra.

4. Ártatlanság

Ha úgy döntünk, ebben az időszakban visszatérhetünk a gyermeki ártatlansághoz, a kíváncsisághoz. Nyitottabbak lehetünk az élet iránt, hogy új megvilágításból szemléljük a régi dolgokat, kapcsolatokat és embereket. Ebben az időszakban mindazok, akik az ártatlanságot választják, és lemondanak a bevált dolgok iránti görcsös ragaszkodásról, olyan rendkívüli, kreatív projekteket hozhatnak létre, amelyek könnyen megvalósulnak, és jó hatással lesznek számukra és a körülöttük lévő emberek számára. Az ártatlanság együtt jár az igazsággal. Az igazság, amelyet látunk, felismerünk és követünk, a Skorpióra oly jellemző módon.

A Skorpióban létrejött Újholdnak a génkulcsa a 44-es számú, azaz a karmikus kapcsolatok génkulcsa. Néhány útbaigazítás ennek az energiának a felhasználására:

  • Cél: tartsd szem előtt a célt a megvalósítani kívánt projektjeid mögött. Ha nem találod meg, akkor hozd létre te magad. Ez segít összpontosítani, élénkebben és odaadóbban részt venni a dolgokban, amelyek során a szenvedélyt is felfedezheted.

Tápláld a benned rejlő őszinte szándékokat. Ez egy rendkívül termékeny időszak, amelyben kellő elszántsággal és összpontosítással bármi megvalósítható.

  • Stratégia: fontos felhasználni azokat a módszereket, amelyek segítségével a Skorpió el szokta érni céljait, s ez nem más, mint a stratégia. Itt az ideje, hogy feléledjen bennünk ez az ösztön és kidolgozzunk egy hosszú távra szóló, pontos stratégiát az életünkre vonatkozóan.
  • Vágyak: Mi az amire igazán vágysz, és ami táplálja benned a tüzet?
  • Méregtelenítés: ez egy tökéletesen alkalmas időszak úgy a testi, mint a lelki méregtelenítésre. El kell tüntetnünk minden káros és haszontalan, mérgező dolgot az életünkből, hogy teret engedjünk a regenerálódás folyamatának. Lehetséges, hogy meg kell válnunk egy meggyőződéstől, kapcsolattól, munkahelytől, ahhoz, hogy befogadhassunk valami újat az életünkbe. Fontos, hogy sok vizet igyunk, és ha lehetőségünk van rá, tartózkodjunk a víz közelében.
  • Elmélkedés és szemlélődés: ez az időszak tökéletes arra, hogy néhány napra „karanténba” vonuljunk, hogy minél kevésbé „fertőzzenek meg” bennünket a káros vélemények, nézőpontok és előítéletek. Ahhoz, hogy igazán elmélyedhessünk saját lényünkbe, nem vonhatja el semmi a figyelmünket. Ez idő alatt meditálhatunk, ami segíthet elengedni a visszafojtott, elnyomott érzéseinket és meggyógyítani azokat a sebeket, amelyeket eddig nem voltunk képesek. Ez egy tökéletes alkalom lehet az átalakulást és megtisztulást célzó rituálék alkalmazására, amelyek során otthonunkat is megtisztíthatjuk (szalvia, tömjén, vagy illatosító pálcika segítségével).

Fogadjuk lelkesen a felismerést és boldogságot hozó Újholdat!

betöltés...