Így megváltozott a Família Kft. sztárja – és már kétszeres nagypapa

Budapest — Több mint húsz év után újra nagyapa lesz Ádám Tamás (65).

A ­Família Kft. egykori családfőjét, Szép Károlyt alakító színésszel ­kedvenc belvárosi presszójában találkoztunk. A ­szabadúszó művészként ­dolgozó Ádám idén nyáron is Szeged és Budapest között ­ingázik, ám igyekszik sok időt tölteni a családjával – amely augusztusban tovább bővül.

Büszkén mondhatom, hogy 20 év után ismét nagypapa leszek! – áradozott a művész, aki legutóbb 43 évesen gyakorolt a nagypapaszerepre.

– Augusztusban érkezik a kis Samu, a lányom kisfia, akit már az egész család izgatottan vár. Nagyon hiányzott már egy kisgyerek a családban. Fiam, Ádám zenész a Roy és Ádám ­trióban, a lányom pedig festőművész. 43 évesen lettem először nagypapa, amikor a ma már élvonalbeli vízilabdázó unokámra, Danira kellett vigyáznom – mesélte a színész.

– Most kezdhetjük elölről az egész gyerekfelügyeletet a feleségemmel, de mindketten alig várjuk! Izgatott vagyok, és még magam sem tudom, hogyan látom majd el a nagyszülői feladatokat. Ha majd nekiindul az unokám, és elkezd rohanni, nem tudom, hogyan futok majd utána. Túl a hatvanon, már én sem vagyok a régi – nevetett Ádám, aki bevallotta, bár az élete a színház, egy cseppet sem bánja, hogy családjában senki nem választotta ezt a pályát.

– A gyerekek a színházban nőttek fel, de hála istennek, egyikőjük sem lett színész! – mondta.

Bár Ádám Tamás szabadúszó, bőven akad dolga.

– Dinnyés Józseffel van egy szép műsorunk az 1560-as évek zsoltáraiból, azzal járjuk az országot, leginkább vidéki teátrumokban játszom, vagy rendezek. A főiskola előtt ­kirakatrendezőként végeztem, így a díszlettervezés sem áll távol tőlem, de ezt már csak akkor művelem, amikor nem ér rá a szakember. A sorozat után tíz évig rendeztem, aztán ­vissza kellett térnem a színpadra. Ősztől két vidéki darabra kértek fel, ennyit látok előre az életemből, ez a szabadúszás nagy hátránya. Most nyáron van egy kis pihenőm, de mivel rám nem jellemző a nyaralás, nekem az a kikapcsolódás, ha lejövök ide, és beszélgetek a barátaimmal – fogalmazott a művész.

Nevet kellett változtatnia

Ádám Tamás eredetileg Nagy Sándor Tamás néven született, ám mielőtt szerződtették volna a Família Kft. sorozatba, meg kellett változtatnia nevét, mert kollégája, a Kövér Lajost ­alakító színésznek is hasonló neve volt (Nagy Zoltán). Ádám Tamás fia után keresztelte át magát Ádámmá, és azóta is büszkén ­viseli a nevet.

betöltés...