Sikeresen megműtötték a “faembert”. Nézd meg, hogy néz ki most az indiai férfi!

A 27 éves Abul Bajandar, vagy ahogy nevezik, a Faember, a nevét a kezein lévő, faág szerű szemölcsöknek köszönheti, amelyek az elmúlt évek során annyira elszaporodtak, hogy a súlyuk meghaladta az 5 kg-ot.

A ritka genetikai betegségben szenvedő férfin 16 műtétet végeztek el, sikerrel, ennek során eltávolították a csúnya kinövéseket Abul kezeiről, aki így már karjába tudja venni 3 éves kislányát.

Korábban a szemölcsök miatt a férfi nem tudott dolgozni, a betegsége előtt riksa vezető volt. Azért került az orvosok figyelmébe, mert állítólag a világon még rajta kívül csak három embernél figyelték meg ezt az epidermodysplasia verruciformis nevű bőrbetegséget. És éppen ezért bír nagy jelentőséggel az, hogy sikeresen eltávolították ezeket a kinövéseket, hiszen jelenleg Abul az első olyan ember, akit kigyógyítottak ebből a kórból, ami sokszor elviselhetetlen fájdalommal járt.

– Ma már sokkal jobban vagyok, a karjaimban tudom tartani a gyerekemet és játszhatok is vele, alig várom, hogy hazaengedjenek a kórházból. – mondta a férfi.

betöltés...