A 10 legbizarrabb cirkuszi szám a világon

Néhány évtizeddel ezelőtt a cirkuszok sokkal népszerűbbek voltak, mint manapság, ami annak köszönhető, hogy akkoriban kevesebb szórakozási lehetőség volt. Éppen ezért a cirkuszok mindig igyekeztek valami nagyon meghökkentő előadással előrukkolni, amik néha-néha már a határokat feszegették, sőt, át is lépték azokat.
Összegyűjtöttünk 10 nagyon bizarr előadást.

1. Alar, az emberi nyíl
Pansy Zedora, más néven “Alar, az emberi nyíl” a testvérével és a sógorával lépett fel. A mutatvány lényege az volt, hogy egy 12 méteres nyílból lőtték ki, át egy papír céltáblán, majd végül a nővére kapta el.

2. Grady Stiles a homárfiú
Grady Franklin Stiles Jr. ujjak nélkül jött a világra, pontosabban 2-2 ujjal, amitől úgy nézett ki, mintha ollói lennének. A cirkuszi világba apja révén került be. Grady kétszer nősült és 4 gyermeke született, közülük 2 szintén hasonló rendellenességgel jött a világra.

3. Mademoiselle Octavie LaTour
Mademoiselle Octavie LaTour egy női kaszkadőr volt. A mutatványát 1905-ben mutatta be először, akkoriban kezdtek elterjedni az autók. A mutatvány lényege az volt, hogy az autóval egy magas rámpa tetejéről indult, aminek a kerekei a hullámvasúthoz hasonlóan sínben voltak, majd a végén fejjel lefelé átugratott a pálya másik részére.

4. Frank “Ágyúgolyó” Richars
A férfinak annyira erős volt a hasizma, hogy képes volt egy kilőtt ágyúgolyót megállítani vele.

Frank Cannonball Richards

Publiée par Jimmy Hannan sur Samedi 2 décembre 2017

5. Josephine Giradelli, a tűzálló nő
Első mutatványát 1816-ban mutatta be. Többféle mutatványa is volt: forró ólmot tartott a szájában, egy izzó vasdarabot tartott a kezében, szintén izzó fémlapon sétált át, forró viaszt öntött a nyelvére, és tojást sütött úgy, hogy a kezei forró olajban voltak.

6. Samuel Gilbert Scott
A férfi arról volt híres, hogy mindenhonnan leugrott. Samuel az amerikai haditengerészetnél szolgált, majd a leszerelése után lett kaszkadőr.
A legmerészebb mutatványa az volt, hogy egy 73 méteres szikláról ugrott be egy alig 2 méteres vízbe. Az ugrásnál valami nem volt rendben a felszerelésével és majdnem életét vesztette, azonban ki tudták menteni. Másodszor, amikor hasonló volt a szituáció, sajnos már nem tudták megmenteni. Ekkor ugyanis ugrás közben a kötél a nyaka köré tekeredett, amiről először azt hitték, hogy a mutatvány része.

Embed from Getty Images

7. Kardnyelők
A mutatvány lényege, hogy egy kardot dugnak le a nyelőcsövön, egészen a gyomorig. A trükk elsajátítása évekbe telt.

8. “The LionDrome” – a halálfal
A mutatvány lényege az volt, hogy egy motor olyan sebességre gyorsult, hogy szinte vízszintesen volt egy félgömb alakú falon. Ekkor egy oroszlánt engedtek be mellé, aki üldözni kezdte. Az állat természetesen be volt tanítva.

The liondromes cont. Perhaps the combination of a "lion taming" act and the Wall of Death was simply inevitable, but…

Publiée par Skandinavisk Motorcirkus sur Mardi 10 janvier 2012

9. Adah Isaacs Menken
A nő egy amerikai színésznő, festő és költő volt. A legismertebb szerepe a Mazeppa volt. Az előadásban a nő különböző módokon ülte meg a lovát, ami kasszasikert hozott az egész világon.

10. A szakállas hölgy
Annie Jones-nak egy rendellenesség miatt egyfolytában nőtt a szakálla. Már 5 éves korában bajsza volt. Ezen kívül ismert volt a zenészi tehetségéről is.

betöltés...