11 furcsán érdekes felfedezés a Google Earth térképén

Olykor szívesen kalandozunk a térképen, fedezzük fel azokat a tájakat, ahová talán soha nem fogunk eljutni. A Google Earth segítségével testközelből ugyan nem élhetünk át valódi utazást, de nagyon sok érdekességet láthatunk, főleg olyanokat is, amire néha nincs épkézláb magyarázat. Jöjjön 11 érdekesség a Google világtérképéről.

Geoglifák, talajba vésett rajzolatok Kazahsztánban. Méretük 90-400 méter között van. A Google Earth térképén is látható jelekről egyelőre csak azt tudják, hogy ősi népesség alkotta, de hogy mégis mi célból, az még rejtély.

Yucca Airstrip repülőtér a Nevadai-sivatagban, alig 19 km-re a rejtélyes 51-es körzettől. A terület céljáról semmit nem lehet tudni, mert a Védelmi Minisztérium semmit nem nyilatkozik a titokzatos tevékenységeket folytató bázisról.

Jordániában található geoglifa, amelyet az “öregek alkotásai”-nak hívnak. A néhány tíz méterestől az akár több kilométeres nagyságot is elérő rajzolatok fő célja nem ismert, de az már biztos, hogy csillagászati jelentőséggel is bírnak. A kígyózó, kerék-szerű jelek a téli napforduló napfelkeltéjéhez igazodnak.

Fatomsziget Ausztráliához közel a Csendes-óceánon (Sandy Island), amit elvileg már James Cook is felfedezett expedíciója alatt. A misztikus szigetről mindig vannak beszámolók, ám a kutatók még egyszer sem találtak az 1400 méteres vízben semmit. A Google térképére azonban nemrég újra felkerült, ám sziget a mai napig nincs ezeken a koordinátákon. Az épkézláb magyarázat a talányra az lehet, hogy Sandy Island helye különleges helyen fekszik a Csendes-óceán déli részének áramlati rendszerében. Ide sodorják össze a tengeri áramlatok az óceáni vulkánkitörésekben keletkező habkövet, amint a Google kamerája egy 30 km hosszú és 5 km széles szigetnek vélt.

Ma már nyoma sincs a Google Earth térképén a Vörös-tónak, Vér-tónak, amely Irakban, a Bagdad melletti Szadr városában található. A magyarázatát senki nem tudja, miért is ilyen színű, erről csak találgatások vannak. Algákkal, környezetszennyezéssel és egyéb geológia magyarázatokkal szolgálnak, ám nem ritka az a feltételezés sem, hogy a vágóhidakból engedik a tóba a rengeteg szennyvizet, ami pirosra színezte a tavat.

Az arizónai Tucsonban van a világ legnagyobb repülőgép temetője 10 négyzetkilométeren. A Davis-Monthan Légi-támaszpontot 1950-ben hozták létre a Sonora-sivatagban, ahol 5000-nél is több hadrendből kivont repülőgép sorakozik. Mivel a sivatag alacsony páratartalmú, a rozsdásodás is minimális.

Oprah Winfrey arcát egy arizónai földműves készítette a saját kukoricatáblájába, amivel szeretne tisztelegni a világhírű talkshow-sztár munkássága előtt.

A San Deigoi-öböl partján található Coronado haditengerészeti bázis egyik épülete, ami horogkereszt alakot formáz. A John Mock tervei alapján készült épület iránt nagyon sokan érdeklődnek, ami a hivatalos magyarázat szerint L alakú épületek véletlenszerű kialakításából született, amihez az évek során még hozzá toldottak több épületszárnyat. Nem kicsit kínos.

A kanadai Albertában található arc formájú képződmény eredete a Föld külső és belső erőinek köszönhető. Teljesen természetes képződmény, bár kicsit félelmetes a fülhallgatót is viselő indián fej.

A Szudán partjainál elsüllyedt bolíviai teherhajó roncsa az egyik legkeresettebb kép a Google Earth szolgáltatásában. Az S.S. Jassim 2003-ban feküdt meg a partoknál, ez a legnagyobb és legjobban látható hajóroncs a térképen.

2006 október 11.-én tűnt el David Lee Niles 72 éves korában, Michiganben. Eltűnéséről senki nem tudott semmit, pedig a megoldás végig mindenki szeme előtt volt, hiszen a férfi kocsija a Google Maps-en is jól kivehető volt. Végül az autót megtalálták, ahogyan a férfi csontvázát is az autó belsejében.

betöltés...