Gyereksztárként ismeri ma is az ország – így néz ki ma!

Az utcán elmennél mellette.

Minden iskolás egy szőke kisfiúként ismeri.

Gyerekszínészként indult a karrierje, lassan ötven éve ismerte meg az ország és azóta iskolások százezrei nőttek fel az ő csodálatos alakításán. Ma már lakberendezőként dolgozik, és az utcán mindenki elmegy mellette.

Molnár Ferenc fantasztikus regényéből, A Pál utcai fiúkból 1969-ben film is készült, amit azóta is évente többször vetítenek.

Nem csoda! Aki olvasta a regényt, az a filmet is látni akarja, sőt, az iskolások egy része a kötelező olvasmány helyett ez utóbbival próbálja megúszni a dolgozatot.

A vörös ingesek, Boka, Áts Feri és Geréb mellett természetesen a központi szereplő Nemecsek Ernő, akinek a története, majd tragikus halála számos tanulsággal vértezi fel a fiatalokat.

Azt azonban csak kevesen tudják, hogy noha a filmet Magyarországon forgatták, és számos magyar színész, köztük Törőcsik Mari is szerepelt benne, a filmben szereplő gyerekek többsége angol. Angolul is forgattak, s csak később szinkronizálták őket.

Nemecsek Ernő szerepét Anthony Kemp kapta, aki ezt követően már csak néhány filmben kapott szerepet, majd pályát váltott. Ma lakberendezőként dolgozik.

betöltés...