Senki sem élt át olyan tragédiát, mint ennek a 11 éves kisfiúnak a szülei, aki álmában halt meg… Nem tudom abbahagyni a sírást!

1988 szeptember 23-án Matthew Stanford Robinson meglátta a napvilágot. A szülők, Ernest és Anneke már izgatottan várták ezt a csodálatos pillanatot, hogy végre kezükben tarthassák első gyermeküket. Azonban közvetlenül a születés után kiderült, hogy Matthew Stanford oxigénhiány miatt már az első napokban megvakult és nyaktol lefele lebénult. Az orvosok nem hitték, hogy megéri a másnapot.

De tévedtek: a gyerek több mint 10 csodálatos évet tölthetett el a szerető családjával. Annak ellenére, hogy alig tudott kiejteni néhány szót, mégis élvezte a család meleg szeretetét és gyengédségét.

Sajnos, hogy a kisfiú 1999 február 21-én elaludt békésen elaludt. Álmában halt meg, otthon a beteg ágyában, szerető családjával körülvéve.

2000-ben az édesapa úgy döntött, hogy egy nagyon különleges búcsúajándékot fog készíteni fia emlékére. A gyászoló édesapa egy különleges síremléket készíttettek neki. A szobor a kisfiút ábrázolja, aki feláll a kerekesszékből és az ég felé nyúl… A szülők reménye, hogy a kisfiú egyszer majd feltámad, és akkor nem kell többé szenvednie.

Matthew Stanford sírja sok gyászolónak vigasztalást és reménységet ad és rámutat arra, hogy a síron túl is van élet. A szeretett gyermek arra ihlette a szülőket, hogy hozzanak létre egy alapítványt is, amely segít a fogyatékos embereknek és családjaiknak, hogy életük szebb és könnyebb legyen. Az alapítvány az “Ability Found” nevet viseli. Az alapítvány logója a gyermek síremlékét ábrázolja.

Ez az alapítvány segít a lebénult embereken, a gerincvelősérülés és a rákos betegeken egyaránt.

Egy óriási projekt, amely azt bizonyítja, hogy a fájdalom és a gyásznak is lehetnek pozitív kimenetele. A bánat ellenére Matthews szülei képesek voltak, hogy másoknak segítsenek és ilyen módon saját gyermeküket mindig a szívükben fogják hordozni.

betöltés...