Így néz ki a férfi, aki megmentette egy fiatal lány életét, de a saját arca végzetesen összeégett

14 évvel ezelőtt egy csúnya autóbaleset során megmentette egy fiatal lány életét – de saját magát már nem tudta megóvni a katasztrófától. Mitch Hunter teljes testén átment volna 10 ezer voltnyi feszültség, arca pedig végzetesen összeégett. Most új arcot, új életet kapott.

A most 35 éves Mitch Hunter még csak 21 éves volt, amikor katonaként egy autóban ült barátjával, és annak barátnőjével, az autó pedig nekiment egy villanyoszlopnak. Hunter az utolsó pillanatban még kilökte a nőt az autóból, pont mielőtt teljes testén átment volna 10 ezer voltnyi feszültség. Hiába ünnepelték hős megmentőként, Hunter arca teljesen összeégett az áramütéstől, s csak mostanra került olyan állapotba, hogy nyugodtan kimehet az utcára.

Hunter a baleset előtt, és az arcátültetés előtt

A férfi arcát először megpróbálták a teste húsz pontjáról levett szövetekkel összerakni, de ettől nem lett sokkal szebb, és teljesen kétségbeejtette a gondolat, hogy gyermekei félnek és elhidegülnek tőle, ha teljesen összeégett arccal él ezentúl. Önként jelentkezett hát az egyik kísérleti teljes arcátültetésre. Öt évvel ezelőtt találtak számára egy donort, ezután összesen 30 orvos műtötte felváltva 14 órán keresztül a bostoni Brigham Kórházban.

Az orvosoknak sikerült összekötniük az ereket és idegeket a férfi orránál, szemöldökénél is, így ma már nemcsak jól néz ki, de érzi is a szellőt az arcán, vagy azt, ha három gyermeke közül valamelyik puszit ad rá. A világon eddig 12 emberen hajtottak végre hasonló, sikeres beavatkozást.

Hunter az új arccal, még hosszabb haj és szakáll nélkül

Hunter három gyerekével, már sokkal jobban néz ki

És tádááám! Egy helyes férfi

betöltés...