A 29 éves nő azt hitte meg fog halni a túlsúlya miatt – aztán végül is 104 kg-ot fogy le

A 29 éves nő 161 kg volt, alvászavarokkal küzdött, túlsúlyos volt és nem sok kellett ahhoz, hogy cukorbeteg  legyen. Egyik nap iszonyú mellkasi fájdalom tört rá és ekkor elhatározta, hogy változtatni fog életén és 104 kg-ot fogyott le másfél év alatt.

Heather Eordanidis Oset, 29 éves és egész életében súlyproblémái voltak.  A hölgy a Love What Matters  oldalnak nyilatkozott arról, hogyan viszonyult az ételhez.

Heather édesapaja agresszív ember volt, és amikor otthon valami rossz történt, a lány mindig a hűtőhöz rohant és megevett valamilyen süteményt, kekszet vagy édességet.

“Azt hiszen én így harcoltam, akkor amikor fizikailag semmi mást nem tudtam tenni, nem mondtam el senkinek mi történik otthon. Szégyelltem erről beszélni és azt hiszen én így birkóztam meg a problémával. Több éven keresztül viselkedtem így.”

Heather fodrászként dolgozott, egyre többet vett, soha nem főzött otthon. Mindig gyorséttermekben étkezett, a McDonalds-nál pedig az XL menüt választotta.

Egyik nap nagyon rosszul lett a munkahelyén, mellkasi fájdalom tört rá és nagyon megijedt. Bevitték őt a kórházba és Heather nagyon ijesztőnek találta az egészet. Ekkor kezdett el azon gondolkodni, vajon hogyan élhetne másképp.

“Úgy éreztem nagyon mélyre süllyedtem, a fejemben pedig állandóan ez a gondolat keringett: “Óh, Istenem, meg fogok halni, de még annyira fiatal vagyok.” – írta a lány a Love What Matters oldalán.

A mellkasi fájdalomnak nem volt semmilyen fizikai oka az orvosok szerint, inkább a hormonrendszer ingadozása lehetett az ok. Ez pedig a lány súlyával volt szoros összefüggésben, Heather ugyanis akkoriban 161 kg volt.

A kórházi látogatás után Heather felvette a kapcsolatot egy orvossal aki összeállított neki egy diétás étrendet. Nem sokkal ezután egy gyomorszűkítő műtéten is átesett, tavaly januárban.

Heather most 104 kg, rengeteget fogyott az elmúlt év során. A cukorszintje is renden van, nem kell attól félnie, hogy cukorbeteg lesz. Most már biztos abban, hogy képes lesz családalapításra.

“Remélem az esetem másokat is inspirál arra, hogy lefogyjanak. Nincsenek egyedül! A lehetetlen is lehetséges, nem baj ha hosszú az oda vezető út!”.

Annak ellenére, hogy most sokan “túl soványnak” tartják, Heather jól érzi magát. Ez a történet is jól mutatja, hogy mindent el tudunk érni, ha keményen megdolgozunk érte.

betöltés...