A rejtett depresszió öt gyakori jele!

Nem érted, miért viselkedik valaki olyan furcsán? Ismerd fel a figyelmeztető jeleket!

Nem mindenki képes túllépni bizonyos tragédiákon, nehéz életszakaszokon, és hasonlók. Ez gyakran depresszióhoz vezet. A depresszióban pedig az a legveszélyesebb, ha nem ismerik fel időben. Íme a rejtett depresszió öt leggyakoribb jele:

  1. Oktalan hangulatváltozások. A depresszióról sokan azt gondolják, hogy inkább melankólia, levert állapot jellemzi. Azonban ráutaló jel lehet a hirtelen jött agresszió, és megmagyarázatlan düh is.
  2. Befordulás. A legjellemzőbb, ha az adott személy magába fordul, és elveszti az érdeklődését minden iránt. Főleg azok a dolgok iránt, amiket egykor szeretett csinálni. Az ilyen emberek sokáig alszanak, és általában nincs kedvük semmihez.
  3. Feladás. Lehet, hogy az adott személy terveket gyárt, el is határoz valamit, de amint a megvalósításhoz ér, azonnal meghátrál, és nem csinál végig semmit. Ez a kudrctól való félelem jellemzi a depressziót is.
  4. Kimerültség. A depressziós emberek állandóan fáradtak, és levertek. Alvási zavarokkal küzködnök, és hiába alszanak rengeteget, nem tudják magukat kialudni, kimerültek maradnak. Beleragadnak ebbe az állapotba.
  5. Hirtelen, nagymértékű súlyváltozás. Ha az adott személy hirtelen sok súlyt ad le, vagy szed fel, az könnyen utalhat olyan pszichoszomatikus problémákra, mint a bulimia, az anorexia, vagy jelen esetben a depresszió. Ezek gyakran együtt járnak.

Ha tetszett, oszd meg!

betöltés...