Különleges találmány: pánikgomb gyűrűt tervezett a nő, aki túlélt egy durva utcai támadást

A 41 éves Katya szeretné, ha másokkal nem történhetne meg az a szörnyűség, ami annak idején vele.

“Katya vagyok, 41 éves és túléltem egy késes támadást.” Így kezdődik az orosz nő, Katya Kermlin bejegyzése, amelyet pár napja osztott meg a közösségi oldalán. Katyát 16 évvel ezelőtt fényes nappal, a nyílt utcán támadta meg egy férfi azért, mert a nő visszautasította, hogy beszélgessen vele. A támadója 9 késszúrást ejtett a lányon, elvágta a torkát, felmetszette a hasfalát és tovább szurkálta abban a reményben, hogy a szívét is eltalálja, de szerencsére ez nem sikerült neki.

Csodával határos módon Katya megmenekült, mert a szomszédok meghallották a segélykiáltásait. És az is csoda, hogy 40 preccel később már a közeli kórházban műtötték, ahol sikerült megmenteni az életét.

Most először beszélt az esetről, mégpedig azért, mert a testi-lelki felépülés időszakában elhatározta: tenni szeretne valamit azért, hogy más nőkkel ne történhessen meg az a szörnyűség, ami vele. Épp ezért az elmúlt éveket azzal töltötte, hogy kifejlesztett egy olyan gyűrűt, ami pánikgombként funkcionál. Ha a viselője vészhelyzetbe kerül, akkor az előre beállított kontaktoknak (pl. családtag, férj, barátok, rendőrség) vészjelző jeleket küld az ékszer, és egyúttal a viselő pontos tartózkodási helyét is megadja.

Katya és csapata most a Kickstarter (közösségi finaszírozással foglalkozó oldal) segítségével szeretné összegyűjteni a pénzt arra, hogy a terméket, amelyet Nimbnek neveztek el, piacra is dobhassák. A nő szeretné, ha ezzel a találmánnyal sok-sok másik társának tudna segíteni. A gyűrűt egyébként úgy tervezték meg, hogy esztétikus legyen, de mégsem tűnjön fel, hogy ez valamilyen különleges segélyhívó eszköz.

Katya Kermlin teljes posztját és a bátor és gyönyörű képet a nőről, alább tudod megnézni:

betöltés...