A titokzatos méz, ami az összes baktériumot képes elpusztítani

Ausztrál kutatók fedezték fel a közelmúltban ennek, a már itthon is kapható méz-fajtának a csodálatos gyógyító erejét. A lehető leghatékonyabban kezeli a problémákat, hatásának eredményességét pedig már számos orvos megerősítette.

A titokzatos nevű méz, a manuka méz Új-Zélandról ered, ahol az őslakosok a felfedezés óta ezt a mézet használják szinte minden megbetegedésre, és remek egészségnek örvendenek. A nevét onnan kapta, hogy a méhek a manuka bokor nektárjából “állítják elő”. Ma már itthon is kapható a gyógynövényboltokban, mivel természetes hatóanyagának révén orvosságként tartják számon.

A Manuka méz gyógyászati felhasználása:

  • Cukorbetegség kezelése
  • Szisztémás gyulladások kezelése
  • A magas koleszterinszint csökkentése
  • Emésztőrendszeri problémák kezelése
  • Fertőzések kezelése

Az ausztrál kutatók több antibiotikum hatásával összevetették erejét, de a manuka méz sokkal erősebbnek bizonyult az összes gyógyszerrel szemben. Szó szerint megöli a baktériumokat, illetve bármely kórokozót, amellyel érintkezésbe kerül. Nem csak belsőleg képes gyógyítani, hanem külsőleg alkalmazva is csodákra képes.

A kutatók azt fedezték fel, hogy ezen méz rendszeres fogyasztása – még nagyon minimális mennyiségben is – képes megállítani a daganatnövekedést. Tesztek – és vizsgálatok sorozatát végezték el, hogy megállapíthassák, a kivonat valójában milyen mértékben is képes erre. Eredményeik azt mutatják, hogy a Manuka közvetlenül képes apoptózist, azaz programozott sejthalált előidézni. Ez egy olyan élettani folyamat, amely a többsejtű élőlényekben megy végbe annak érdekében, hogy megvédje a szervezetet a hibás sejt továbbélésének veszélyétől. A felnőtt szövetekben a régi sejtek halálával egyensúlyba kerül  a sejtosztódás, ezért nagyon fontos a szabályozott apoptózis.

Dee Carter professzor szerint a mézet már több kórházban is használják a külföldi országokban a gyógyulási folyamat felgyorsítása érdekében.

betöltés...