Fura tojást vett a kezébe… Percekkel később a világ legkülönlegesebb állata bújt ki belőle!

A felvétel láttán azt gondolhatjuk, hogy a Jurassic Park miniatűr változatát vetítik éppen. Egy nem mindennapi eseményt nézhetünk végig: egy kis kaméleon születésének lehetünk szemtanúi. Hihetetlenül édes az apró kis kékség, amint kibújik a tojásból és szint vált.

A születés pillanata minden körülmények között, legyen szó egy csecsemőről, vagy egy kis állatról, nagyon megható tud lenni. Nézzük meg az alábbi videót, hiszen kaméleon bébit nem mindennap láthatunk kibújni a tojásból. Először csak két nagy türkizkék szem pislog, majd rövidke kémlelődés után, lassan tapogatózva megjelennek a végtagok is.

A kaméleon bébi amint kezdi megszokni a külvilágot, egy határozott mozdulattal ledobja magáról a tojás burkot, és indul is felfedező útjára. Láthatjuk azt is, ahogy bőre színe fokozatosan kezd alkalmazkodni az új környezeti viszonyokhoz, a szinte átlátszó türkizkékből pillanatok alatt sötétebb foltossá válik. Szemeit képes egymástól függetlenül különböző irányba mozgatni, így egyszerre két képlátást tud érzékelni.

A kaméleon Spanyolországban, Észak-Afrikában és Madagaszkáron őshonos.

betöltés...