Gonosz vagy, ha ezen röhögsz – a legidiótább elhalálozások az emberiség történelmében

Emberek, akik halálukat teljesen értelmetlen körülmények között szenvedték el. Gonosz dolog ezeken a történeteken nevetni, de nagyon idióták ezek az esetek. Olvassátok el ti is 1994-től napjainkig a Darwin-díjas haláleseteket.  A cikk a kép alatt folytatódik.

“A Darwin-díj egy olyan „kitüntetés”, amelyet azoknak az elhunyt embereknek ítélhetnek meg, akik valami különösen buta, ügyetlen módszerrel próbáltak egy számukra érdekes célt elérni, és ez az életükbe került. A nevét onnan kapta, hogy ezek az emberek Charles Darwin a természetes kiválasztódásról szóló híres elmélete értelmében „szívességet tesznek” az emberiségnek azzal, hogy nem örökítik tovább ostobaságukat utódaikra.”-wikipédia

1994

Egy amerikai férfi addig ráncigálta a kólagépet egy ingyen üveg reményében, hogy az ráborult és agyonütötte.

1995

Egy igazi sportrajongó férfi beszerzett egy gyorsítórakétát, amii egyébként a Jumbo Jetek felszállásához használnak, majd boldogan felszerelte az autójára. Amikor elérte az áhított 480 km/órás sebességet, valószínűleg némi megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a rakétát csak bekapcsolni lehet, kikapcsolni nem… belerohant a Sziklás hegységbe, azonnal szörnyet halt.

1996

1996: január 1-én, Indiában egy tigris megölt egy embert, egy másikat pedig súlyosan megsebesített, mivel azok túl közel merészkedtek hozzá. A két meglehetősen részeg fiatal a bengáli tigris nyakába virágfüzert akart akasztani.A kalkuttai állatkertben történt esetet egy tanú, és a túlélő elmondása alapján a következőképp rekonstruálták: Két fiatalember, Prakesh Tiwari és Suresh Rai 1996 első éjszakáján virágfüzérrel a kezükben átmásztak a bengáli tigris élőhelyét elkerítő akadályokon, és megközelítették a pusztítás hindu istenéről elnevezett, 13 éves Shivát. Mikor a füzért az állat nyakába próbálták akasztani a tigris megtámadta Rai-t. Tiwari barátja segítségére sietett, és a tigris arcába rugott, melynek hatására az elengedte Rai-t, és másik támadójára vetette magát. A remült szemtanú elmondása szerint Shiva egyetlen pillanat alatt elharapta Tiwari nyakát, aki azonnal meghalt.

1998

1998 februárjában történt, a nyüzsgő Buenos Airesben, hogy egy heves házastársi veszekedés során a 25 éves férfi annyira kijött a sodrából, hogy felkapta 20 éves feleségét és ledobta a nyolcadik emeleti lakás erkélyéről.
Ez eddig tiszta ügy, megesik az ilyen. A probléma ott kezdődött, hogy a férfi legnagyobb rémületére az asszony fennakadt az ablak alatt futó távvezetéken.
Az ezt követő események okát illetően csak találgatni tudunk, történt ugyanis, hogy a férfi azonnal hitvese után ugrott. Nem tudni miért, talán be akarta fejezni a félbehagyott munkát, vagy esetleg meggondolta magát és mégsem akart megözvegyülni. Ezt azonban már soha nem derül ki, mivel az ugrás balszerencsésre sikeredett, az indulatos férj elvétette a vezetéket és halálos erővel a földhöz csapódott.

1999

A világ legtöbb országában az órák átállítása a tél, illetve a nyár beköszöntével nem okoz különösebb problémát. Nem így volt ez 1999 szeptemberében, mikor is néhány megkavarodott palesztin terrorista önmagát robbantotta fel.
A dolog úgy esett, hogy Izrael régóta ragaszkodik az órák korai átállításához, hogy az ne okozzon fennakadást a napkelte előtti imák menetében. A palesztinok viszont persze nem hajlandóak az úgymond “Cionista Idő” szerint élni, így aztán a két hetes ütemezés mindenkit megbolondít.
Történt tehát, hogy egy vasárnap reggelen, izraeli idő szerint 5:30-kor két különböző városban, teljesen egy időben felrobbant két bomba, megölve három terroristát akik a helyszínre szállították azokat. A hatóságok eleinte azt hitték, hogy az idő előtti robbanás oka a bombák amatőr kivitelezése volt, ám az alaposabb vizsgálat fényt derített az igazságra.
A bombákat palesztin területen készítették elő, ahol még a nyári időszámítás volt érvényben. A szerkezeteket szállító sofőrök órája már előre volt állítva, azt azonban elfelejtették megtudakolni, hogy a bombák időzítőjét kinek az órája szerint állították be. A feledékenységüknek nagy ára volt, még útközben felrobbant velük mindkét pokolgép. Megérdemelték az 1999-es Darwin-díjat.

2001

Két autópályadíj-szedő egy barátságos hógolyócsatával szórakoztatta magát, míg egyikük az éppen áthaladó teherautóról próbált muníciót szerezni. A férfi azonban nem volt szerencsés, keze beakadt a ponyva kötélzetébe, és az autó, bódéjából kirántva, maga után vonszolta, éppen elég hosszan ahhoz, hogy belehaljon.

2003

David, a parti őrség figyelmeztetését figyelmen kívül hagyva, egy fagyos reggelen úgy döntött, hogy teherautójával ráhajt a befagyott Saginaw-öböl jegére. Ahogy az várható volt, a jég beszakadt a teherautó alatt, azonban a 41 éves férfinak sikerült még időben kiugornia a süllyedő teherautóból, és, bár átfagyott, sikerült túlélnie a balesetet – most még. Azonban a megrázó élmény nem vette el David kedvét! Annak ellenére, hogy egész nap sütött a nap, és napközben +10 fok volt a hőmérséklet, aznap este újból megpróbálkozott az öböl jegén való átkeléssel, ekkor egy terepjáróval. Erre az útra egy barátja is elkísérte, aki – Daviddel ellentétben – túlélte az ismételten bekövetkezett tragikus süllyedést.

2006

2006  győztese az a pár lett, akik belemásztak egy héliummal töltött reklámballonba, és kénytelenek voltak saját bőrükön megtapasztalni, hogy az élethez bizony elengedhetetlen az oxigén.

A 21 éves Jason és a szintén 21 éves Sara még azzal sem védekezhet, hogy tettüket alkohol vagy más kábítószer hatása alatt követték el júniusban. A rendőrségi jelentés szerint halálukat a hélium okozta. A Darwin-díjat kiosztó társaság a díjazottakat bemutató hírlevelében megjegyzi: az eutanázia támogatói leginkább a héliumot ajánlják, hogy a menthetetlen betegeket fájdalommentesen segítsék halálba.

2007

Sherry-beöntésért kapta meg a 2007-es Darwin-díjat egy alkoholista. A texasi férfi azért “kényszerült” erre a megoldásra, mert súlyos torokbetegsége miatt meginni már nem tudta az alkoholt.
Az 58 éves nyertes ezért úgy döntött: beöntéssel juttatja magát a szükséges alkoholhoz. Két másfél literes üveg sherryvel próbálkozott, alkoholmérgezést is kapott. Tette természetesen úgy végződött, ahogy gondoljátok: meghalt, de a vigasz az, hogy másképp most nem lehetne itt a története.

2008

A GPS-el nem volt túl jóban 2008 Darwin-díjasa. Az 51 éves Adelir Antonio áprilisban szállt fel több száz héliummal töltött lufival, hogy megdöntse a 19 órás repülési rekordot. Eredetileg végig a szárazföld felett akart maradni, de a szél az Atlanti-óceán felé sodorta. A pap úgy gondolta, teljesen felkészülten vágott neki a kalandnak: hosszú időn át is kényelmes széket választott, mentőmellényt viselt, valamint műholdas telefon, és globális helyzethatározó (GPS) készüléke is volt.
Csak egy dolgot felejtett el: megtanulni a GPS-készülék használatát. Így amikor már mélyen a tenger felett járva telefonon segítséget kért, nem tudta megmondani merre jár. Ahogy a Darwin-díj fogalmaz: “a GPS helyett istent követte, aki egyesen a mennyországba vezette”.

2009

Két belga bankrabló egy ATM-et akart kifosztani robbantásos módszerrel. Azonban hülyeségük miatt nemcsak a kiszemelt széfet robbantották fel, hanem az egész bankot, így önmagukkal is végeztek (ugyanis picit túlméretezték a robbanószer mennyiségét). A rendőrök egyiküket ugyan élve találták, és kórházba szállíttatták, ám hamarosan belehalt fejsérüléseibe a férfi. Társáról előbb azt hitték a rendőrök, hogy meglépett, ám később előkerült holtteste a törmelék alól.

Forrás: megablog.hu

betöltés...