Mikor megtudtuk, mitől pusztultak el ezek a bálnák, elszégyelltük magunkat!

Egyszerűen felháborító, hogy az emberek csakis önmagukkal törődnek, még akkor is, amikor a környezetünk, és a természet ilyen nagy veszélyben van. Sajnos sokan nem látják be, hogy ezzel ők is veszélybe kerülnek…

Január 29-én találtak rá erre a két elpusztul óriás bálnára az Északi-tenger partjainál. A kutatók sokáig találgatták, hogy vajon mitől pusztulhattak el, és sokáig álltak értetlenül a dolog felett.

A boncolások során kiderült a rémisztő igazság. A tudósok ereiben is megfagyott a vér, amikor megtudták, mi okozta a bálnák halálát. Ez már túlmegy minden határon.

Az állatok gyomra ugyanis színültig volt különböző műanyag hulladékfélékkel… A hulladék között találtak egy 70 centiméteres darabot is, ami egy autóból származott, egy 13 méteres, szétszaggatott halászhálót, és számos műanyagtörmeléket.

Nyilvánvaló, hogy ezek a bálna számára emészthetetlen anyagok, és ebben a mennyiségben az állatok halálát okozta. Ez az egyik leggyötrelmesebb módja az állatok halálának. A szemét szép lassan megtöltötte a gyomrukat, megakadályozva a táplálék megemésztését.

Az óceánokban a hulladék rengeteg formája kering, és ezek közül az egyik legveszélyesebb a műanyaghulladék. Az állatok már szinte ki sem tudják kerülni a táplálkozásuk során, főleg nem az ilyen nagyméretűek…

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

betöltés...