Így reagálnak az afrikai gyerekek, amikor először isznak tiszta vizet

Afrikában sok millióan kelnek hajnalhasadtakor útra, hogy családjuknak 10-15 kilométeres távolságokból vizet vigyenek. Több országnak lenne vize, de a kormányzat képtelen arra, hogy megfelelő módon eljuttassa nap mint nap az éltető vizet minden emberhez. Ezért egyesek gyalogolnak érte, mégpedig nagyon sokat.

A következő videóban szemtanúi lehetünk, hogyan reagál egy gyerek az iható, tiszta víz láttán, aki a dzsungelen keresztül kell kilométereket gyalogoljon naponta, hogy végre iható vízhez jusson. Egyes gyerekek naponta háromszor megteszik ezt az utat azért, hogy családjukat is ivóvízhez juttassák.

A vizek tisztasága és a higiéniai állapotok következtében Zambiában naponta több mint 1600 gyerek lesz beteg, ezek pedig súlyosabb esetben idővel meg is halnak. Nagyobb számban betegednek meg a víz hiánya vagy tisztasági állapotának következtében, mint ahányan az HIV vírus vagy malária miatt.

A Word Vision Water projekt keretén belül gyerekek juthattak tiszta és iható vízhez. Leírhatatlan reakciót váltott ki egy zambiai faluban, amikor először szállítottak ivóvizet az ottlakóknak. Egy kisgyerek, Violet meghatódva meséli, hogyan megy naponta háromszor vízért, hogy legyen amit igyon ő, a nagymamája és a testvére. Violet arról álmodik, hogy orvos lesz. Van lehetősége egy olyan gyereknek, aki naponta vizet kell hordjon, nem tud iskolába járni és tanulni?

Ezeknek a gyerekeknek a világ legnagyobb kincsét az iható víz jelenti, hiszen azzal egyenlő, hogy többé nem betegszenek meg.

 

forrás

betöltés...