A Samsung elkészítette a világ legbiztonságosabb kamionját!

Sajnos a hatalmas teherszállító kamionok, óriási ponyvával az utánfutójukon, még mind a mai napig az egyik legveszélyesebb tényezőnek számítanak az autópályákon.

A Samsung mérnökei egy nap azonban úgy döntöttek, ideje ezzel leszámolni és ha a világ összes kamionját ugyan nem is tudják ők egymaguk, egycsapásra biztonságossá tenni, a saját Samsung védjegyük alá tartozó kamionflottát modern, biztonságos módszerekkel fogják újragondolni.

Ez sikerült is nekik egy egyszerű, mégis tökéletes módszer segítségével. Az egész voltaképpen egy tolatólámpához hasonló kamerán alapszik, mely ezúttal a kamionok elején kapott helyet a lökhárítóban, természetesen némileg nagyobb felbontásra képes lencsékkel, hogy végül egy aprócska számítógép vezérelte fejegységen keresztül, a kamion hátulján található két hatalmas, osztott LED képernyőre vetítsék a kamion előtt található terület élő felvételét.

Az egész megoldás fantasztikusra sikerült és ha bár tapasztalatok alapján az autósok először kétkedően álltak a két hatalmas LED képernyő sugározta kép előtt, ez csak annak volt köszönhető, hogy nem voltak benne biztosak, hogy valóban azonnali, élő felvételeket látnak-e, és nincs-e esetleg késés a kép sugárzásában. A Samsung precizitásának köszönhetően azonban teljesen élőben láthatjuk a kamera által készített felvételeket, melyek egyébként éjjellátó móddal is ellettek látva, úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy sosem volt még olyan biztonságosa kamionok előzése mint a nemrég szolgálatba állt, új Samsung kamionok esetében.

Íme a videó róla:

betöltés...