Felkockázta a szappant, majd elkészítette a legkülönlegesebb ajándékot!

Ha szeretnénk gyorsan házi szappant készíteni, az alábbi ötletet mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen egyszerű és kevés hozzávaló szükséges.

Az eredmény pedig szép, egészséges és ajándéknak is nagyszerű ötlet. Készítsük elő a hozzávalókat és kövessük nyomon a videót.

Szükségünk lesz egy egyszerű illatmentes, fehér szappanra. Jó, ha ebből be tudunk szerezni házilag készített bio változatot. Ezenkívül kell még egy kevés kávézacc, zabpehely, levendula illóolaj és Luffa szivacs őrlemény.

A szappant vágjuk kockákra majd tegyük be a mikróba harminc másodpercre magas hőfokon. Ezután vegyük ki, egy fa pálcával kavarjuk alaposan el, majd, ha még nem olvadt szét, ismét tegyük vissza egy rövid időre. Ha kivettük, keverjünk bele egy-egy teáskanál zaccot, zabpelyhet, Luffa szivacs őrleményt, és öt csepp illóolajat.

Attól függően, hogy milyen céllal készítjük a szappant, változtathatjuk az illóolajat. A levendula például kiváló gyulladásgátló és antibakteriális hatással rendelkezik. Keverjük alaposan el a hozzávalókat, majd töltsük egy szilikon formába. Hagyjuk szobahőmérsékleten, míg megkeményedik a szappan, majd tegyük a fagyasztóba tíz percre.

betöltés...