10 jó tanács ami egyszer még megmentheti az életed.

A mai világban soha sem érezhetjük magunkat igazán biztonságban. Bármikor szükség lehet önvédelemre, ezért nem árt ha tudsz pár trükköt ami egyszer még megmenthet. Sajnos ma már a városokban is előfordul, hogy valakit a nyílt utcán megtámadnak, ezért ha ebből a pár egyszerű ám de igazán hasznos önvédelmi technikából egy- kettőt a magadénak tudsz, van esélyed a támadás hárítására.

1.Mindenkinek van egy kulcscsomója. A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás ha azt mindig gyorsan elérhető helyre teszed. Ám nem mindegy, hogy használod. Az első kép azt mutatja, hogy ne használd. Ez időigényes és a te kezedet is károsíthatja. A második és a harmadik képen szereplő megoldások a helyesek. Gyors és hatékony megoldás.

2.Ismeretlen mellé beszállni a kocsiba. Ha nincs más megoldás mint ismeretlen ember mellé beülni, akkor mindenképp írjuk fel az autó rendszámát, és típusát. Az autóban ahogy lehetőségünk adódik tudassuk ezeket az adatokat egy közeli ismerősünkkel. Így ha bármi történne, tudjanak merre indulni a keresésünkkel.

3.Soha ne becsüld alá a kullancsokat. Európában, Ázsiában és Amerikában is nagy veszélyeket hordoznak magukban. A legtöbb élősködő Lyme kórral fertőzőt. Eltávolítását csak szakszerűen végezzük, és minden esetben mutassuk meg orvosnak.

4.Ha valaki váratlanul olyan dolgot mond, amire nem vagy felkészülve, az valószínűleg nem véletlen. Pl.: Ne aggódj nem foglak megérinteni! Ilyenkor érdemes elgondolkodni. Valószínűleg azért mondja mert szándékában áll.

5. Mindig legyen nálad egy kevés pénz, ha bármi történne. Történhetnek olyan hirtelen esetek, hogy az embernek jól jönne ha lenne nála egy kis készpénz. Ilyen hirtelen, és váratlan helyzetek ellen úgy tudunk védekezni, ha van egy kis rejtett tartalékunk.

6. Ha rosszul érzed magad kérj segítséget. Mai világban rengetegszer előfordul, hogy az emberek elsétálnak egy földön fekvő ember mellet, mert félnek felelősséget vállalni.Ezért, hogy biztos kapj segítséget menj oda valakihez és mond meg neki, hogy segítsen mert rosszul vagy.

7.Egy süllyedő autóból minél előbb ki kell jönni. Ha nem tudod lehúzni az ablakot akkor keres egy kemény eszközt amivel könnyedén ki tudod verni az üveget és szabad utad lesz a kijutásra.

8. Soha ne ted zsebre a kezed ha lépcsőzöl. Ha esnél, vagy megcsúsznál a legnagyobb védekezést a kezeid adják. Ezért mindig hagyd őket szabadon. Esélyt adva magadnak a fejsérülés elkerülésére.

9.Ne rettegj azért mert valaki nem bizalom gerjesztő. Nem biztos, hogy azért mert durván néz ki az is. De ha jobbnak érzed kerüld el, a biztonság kedvéért.

10.És ha valóban megtámadnak ne a támadó arcára támadj vissza. Így szabadon hagyod a kezeit amivel visszatámadhat. Sokkal inkább próbálkozz a keze lefogásával, így kevesebb esélye marad bántalmazni. Erre nem árt ha napi szinten erősíted a csuklódat.

betöltés...