Szabaduljunk meg ezzel az 5 jóga pozícióval a makacs hasi zsírpárnáktól!

Többnyire a nők álmodoznak lapos, zsírmentes hasfalról, de hazudnánk, ha az állítanánk, hogy a férfiak körében is nem hódítana a kockahas, mármint, hogy a pasik nem szeretnének kidolgozott testet, hiszen a köztudatban az a nézet dominál, miszerint csak a szép és formás külsővel rendelkező emberek lehetnek sikeresek.

Most a jóga erejével vehetjük fel a harcot a nem túl egészséges, és előnytelen hasi zsírpárnákkal, amely nem csak az elhízás egyik jele lehet, hanem 2-es típusú cukorbetegségre, inzulinrezisztenciára, szívbetegségekre és még a rák veszélyére is utalhat.

A sikeres fogyókúra 70 százalékban az étrendtől függ, a maradék arány pedig a mozgásformától. A következőkben 5 olyan jógapózt ismertetünk, amelyek különböző hasi részeket dolgoztatnak meg, hozzájárulva a zsírpárnák eltűnéséhez.

Reggel a legjobb elvégezni az alábbi jógagyakorlatokat, amelyek beindítják az anyagcsereműködést is. Egy héten három nap kell elvégezni a mozdulatokat, naponta 3-5 alkalommal. Fontos az is, hogy egy héten egy pihenőnapot is tartsunk.

1. Szelek kiengedése (Pavanamukthasana)

Ez a jógagyakorlat jót tesz a hátnak, megszünteti a kellemetlen fájdalmat, erősíti a has- és csípőizmokat. Ugyanakkor az egészségre is jó hatással van, hiszen serkenti az emésztést, jót tesz a vastagbélműködésnek, egyensúlyba hozza a szervezet pH-szintjét, és megszünteti a székrekedést is.

Feküdjünk hanyatt felhúzott térdekkel, majd jobb térdünket húzzuk fel, majd emeljük az égnek, miközben a bal lábunk vízszintesen van. Ezután a bal lábunkat húzzuk fel, majd ha jól bemelegedtünk, mindkét lábunkat szorítsuk a mellkasunkhoz, és az orrunkkal próbáljuk megérinteni a térdünket. Maradjunk így 90 másodpercig, majd fújjuk ki a levegőt. Ezt a gyakorlatot 5 alkalommal kell megismételni, közöttük tartsunk 15 másodperc pihenőt.

2. Híd pozíció (Naukasana)

Ez egy igazi zsírégető póz, nagyon jót tesz a hasfalnak, erősíti az izmokat, és még a hátat és a lábakat is formássá varázsolja.

Ülő testpozícióban vagyunk, a tenyerünk a talajt érinti. Enyhén emeljük fel talpunkat, majd fokozatosan fennebb és fennebb kell emelni az lábainkat. Közben figyeljünk a légzésünkre, és a negatív gondolatoktól is szabaduljunk meg.

3. Nyíl pozíció (Dhanurasana)

Ez is a hasizmok erősítését célozza, és ugyancsak serkenti az emésztést, megszünteti a székrekedést.

Feküdjünk hasra, a kezünkkel erősen fogjuk meg a bokánkat. Lazítsuk el magunkat, majd rugaszkodjunk ki, és emeljük az égnek a lábainkat és karunkat, így csak a hasunk fog a talajjal érintkezni. Tartsuk ebben a testhelyzetben magunkat 15 másodpercig.

4. Deszka pozíció (Kumbhakasana)

Ez a testhelyzet a vállakat, a karokat, a hátat, a combokat és a fenék izmait erősíti, és nagyban égeti a hasi zsírpárnákat is.

Vegyünk fel fekvőtámasz pozíciót, egyenes háttal. És gyakorlatilag ennyi is, igyekezzünk 15–30 másodpercig így maradni. Ismételjük meg a mozdulatot 5 alkalommal, 15 másodperces szüneteket tartva.

5. Kobra pozíció (Bhujang asana)

Ezzel a felsőtestünket, a hátunkat és gerincünket erősíthetjük, de a hasizmainkat is megdolgoztathatjuk, ezáltal csökkentve a hasi zsírpárnákat.

Feküdjünk hasra, a karunk, a tenyerünk és a lábujjaink is támaszkodjanak a talajhoz. Vegyünk mély lélegzetet, majd emeljük fel a felsőtestünket. Ezután, csak tenyerünket használva nyomjuk ki az egész felső testünket. Minden kinyomásnál igyekezzünk úgy maradni 15–30 másodpercig. Itt is 5 alkalommal kell a gyakorlatot elvégezni, 15 másodperces szünetekkel.

Terhesség, sérv, hátsérülés esetén ez a gyakorlat nem ajánlott.

betöltés...