A nők, akik sosem mosakodnak, mégis mindig higiénikusak! Íme elképesztő módszerük!

Ezen nők számára ismeretlen a mosakodás, mégis mindig higiénikusak! Hogyan csinálják?

A himbák Namíbia északirészén élnek, felnomád életformát folytató pásztornép. Különlegességnek számítanak, hiszen a fekete kontinensen azon ritka törzsek közé tartoznak, akiknek sikerült megőrizniük kultúrájuk, életmódjukat, képesek fenntartani magukat, nincs szükségük a civilizáció nyújtotta eszközökere, szinte teljes elszigeteltségben élnek.

Újabban viszont elfogadták a namíb kormány segítségét, miszerint gyerekeiket iskolába fogják járatni, óvják a természetet és a fogamzásgáltásról is hajlandóak voltak tanulni. Azonban pár ősi tradícióról nem akarnak lemondani. Ezek közé tartozik sajátos tisztálkodási, szépségápolási módszerük.

Szalmaházakban élnek, teljes az egyenlőség a nemek között, nincs alárendeltségi viszony. Állattenyésztésből tartják fenn magukat, főként kecskéket nevelnek. A víz jelenti számukra az igazi luxust, ezért szigorúan tilos a vizet mosdásra használni.

És mégis, ennek ellenére a himba asszonyok a kutatók beszámolói szerint a legszebb és legtisztább teremtések, bőrük bársonyos, hajuk vöröses. köszönhetően a barnásvörös agyagnak, amellyel rendszeresen bekenik magukat. Ez megvédi az erős naptól, a rovarcsípésektől őket, így szinte alig látni rajtuk az öregedés nyomait.

Az intim testrészeiket például füsttel tartják tisztán, speciális növénykeveréket használnak, amelyek füstje fertőtlenít mindent. Hihetetlen, de sosem voltak betegek, pedig szappant sosem láttak.

betöltés...