Van egy olcsó hozzávaló, ami fogyaszt, ha a kávédba teszed

Te is tartasz belőle otthon.

Így lesz diétás (és finom) a kávé

A cukorral, tejjel, tejszínnel teletömött kávé nem tartozik a fogyókúrás csemegék közé, mégis sokan isszák, még akkor is, ha éppen egy fontos diéta közepén tartanak. Fogadjunk, hogy te sem tudsz lemondani róla! Nem kell szégyellned magad, tökéletesen megértünk: az üres feketét nem mindenki szereti, erős, tiszta íze csak az igazi ínyenceket fogja meg. Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanánk, hogy van egy meglepő hozzávaló, ami nem a cukor, nem a tej, nem a tejszín, mégis finommá teszi a nedűt, mindemellett pedig még fogyaszt is? Nem hazudunk, kutatások bizonyították a hatását.

Vajasan vagy kókuszolajosan

Elsőre bizonyára furcsán (és sokak számára talán gyomorforgatóan) hangzik, de vizsgálatok szerint a zsír a kulcs: egészen pontosan a vajas vagy kókuszolajos kávé az, ami hatékonyan segíthet a súlycsökkentésben. Egyre népszerűbb az a nézet, mely szerint a jó minőségű zsírban gazdag étrend a fogyókúra sikerességének alapja. A zsír valóban sokkal jobb üzemanyag, mint a szénhidrátok (például a cukor) vagy a fehérjék (például a tej vagy a tejszín) égetéséből származó energia, hatszor annyi erőhöz juthatunk általa, ráadásul felhasználása során sokkal kevesebb salakanyag termelődik.

A vajas vagy kókuszolajos kávé azért olvaszthatja a hájtömeget, mert alacsony a szénhidráttartalma, így nem dobja meg a vércukorszintet, és nem késztet evésre, illetve szénhidrát híján a szervezet a már meglévő zsírkészletet kezdi felélni. A kávé zsírgazdagsága sokáig eltelít és energiával tölt fel, így akár órákig nem éhezünk meg, nem kezdünk el nassolni, pluszban falatozni. És akkor még nem beszéltünk magáról a koffeinről, ami gyorsítja a metabolikus folyamatokat.

Ennyi a szükséges mennyiség

Mind a vajból, mind a kókuszolajból (fontos, hogy jó minőségűt válasszunk!) egy kiskanállal kell tenni a kávéba a dietetikusok szerint, de minden más hozzávalót mellőznünk kell, ha látványos hatást akarunk elérni. Illetve, még van egy lényeges dolog: semmi értelme változtatnunk a reggeli kávézási szokásainkon, ha napközben tömjük magunkba az édességet és a gyorskaját, és semmit sem sportolunk. Amennyiben azonban okosan étkezünk és mozgunk, a “zsíros” kávé segít az anyagcsere felpörgetésében és a szervezet egészséges táplálásában.

betöltés...