91 éves Gina Lollobrigida! Így néz ki ma a gyönyörű színésznő

Pár tíz évvel ezelőtt, Gina Lollobrigida neve ott égett minden ajakon. Az olasz származású gyönyörű színésznő, akiről szinte mindenki tudja, hogy remek szobrász és újságíró is volt, az 1950–60-as években ért a karrierje csúcsára. Filmbeli alakításai tették őt világhírűvé, és nemzetközi szexszimbólumként élt a közönség emlékezetében. Július 4-én ünnepelte 91. születésnapját.

Olyan nagyszerű mozifilmekben szerepelt, mint például a Les Belles De Nuit, a Le Grand Jeu, a Venere Imperiale és a Buona Sera, Mrs. Campbell. Meghívást kapott Hollywoodba, de visszautasította, szívesebben maradva az európai filmvásznaknál. Aztán végül csak beadta a derekát, de olyan amerikai produkciók erejéig, melyeket a „vén” kontinensen forgattak. Sőt, az egyik filmben Humphrey Bogart partnerét alakította!

Miután a mozi világában már kialudni bizonyultak a fények, Gina azonnal pályát váltott, és a fotózsurnalisztika mezejére lépett, egy kis szobrászattal megfűszerezve. Mindkét területen hatalmas tehetség volt! Egyike a legfelkapottabb riportjainak a Fidel Castroval készített interjú, avagy a lehetőség, ami csak kevés szakmabelinek adatott meg ezen a földkerekségen.

Számos eset mellett volt aktivista, és a nemes tettektől sem óvakodott. 2013-ban például elárverezte az ékszergyűjteményét, a bevételeket pedig – közel 5 millió dollárt –, az őssejtkutatásba fektette. Furcsa és ellentmondásos egyéniség, egyik hóbortja, hogy mindig egyes szám harmadik személyben beszél magáról.

Hosszú élettel áldotta meg őt a sors, melyben nem szenvedett hiányt sem a szépségben, sem pedig a reflektorfényben. Szerelmi élete is teljes volt. 1949-ben kötött házasságot a szlovén Milko Škofič orvossal. Egy gyermekük született, Milko pedig felhagyott a szakmájával azért, hogy Gina menedzsere legyen. Mindhárman Kanadába költöztek, aztán 1971-ben elváltak.

Azt pletykálják, 1968-ban egy egyéjszakás kaland erejéig megcsalta a férjét Christiaan Barnard, dél-afrikai orvossal, aki egyébként a szívátültetések úttörője volt. 1969-ben, bár már külön élt a férjétől, de hivatalosan még nem váltak el, rövid ideig jegyben járt George Kaufman ingatlanügynökkel, akire szép örökség várt New Yorkban. 79 évesen sem rettent vissza a szerelemtől: 1984-ben egy 45 éves spanyol üzletemberrel jegyezte el magát, de ez a próbálkozás sem tartott sokáig. Év végére felbontották a jegyességet, Gina pedig azzal vádolta a volt udvarlóját, hogy az megpróbálja kiforgatni őt a vagyonából. Tény, hogy a pasas bizonyos spanyol nyelvű dokumentumokat íratott alá a színésznővel, az ügyet azóta a bíróságon tárgyalják.

Lollobrigida 1997 óta nem játszott filmekben. Miután 2000-ben szobrászatot és festészetet tanult, azt nyilatkozta, hiba volt színésznőként dolgoznia. Azt is bevallotta, hogy rengeteg szeretője volt, és még ma sem zárkózik el az érzelmektől.

„Sok szeretőm volt, és még ma is szerelmi történetekbe bonyolódom. Nagyon elkényeztetett vagyok. Egész életemben a csodálóim vettek körül engem.” – fogalmazott a színésznő 18 évvel ezelőtt.

Jelenleg Gina a római és monte carlói rezidenciája között ingázik. 2009 óta pedig senkit sem fogad az otthonaiban.

betöltés...