Ennyit tudunk vásárolni a világ 10 különböző országában 10 euróért.

Sokan úgy gondolják, hogy a nagy gyorsétteremláncokban nagyjából egy árat kell fizetni az elfogyasztott ételekért és italokért. Annak ellenére, hogy ugyanazokat az ételeket veszed meg a világ különböző országaiban, nem ugyanannyit kell értük fizetni, mivel minden országban eltérő árak vannak. Sőt el kell mondanunk, hogy észrevehető az árak közti különbség, ezért jól meg kell gondolni, megéri-e ilyen helyeken étkezni. Mai cikkünkben bemutatjuk nektek, hogy a világ 10 különböző országában mi mindent lehet venni 10 euróért.

1, Oroszország

Oroszország egyike azoknak az országoknak, ahol a legolcsóbb áron futnak a McDonald’s-ban és a KFC-ben kapható ételek. A The Economist magazin szerint Indonéziában, Vietnamban és Lengyelországban is ugyanilyen áron mozognak a gyorséttermi ételek. A Starbucks viszont nem olcsó mulatság, ugyanis kb. az Egyesült Államok szintjén van

2, Egyesült Államok

Az Egyesült Államokban kapható gyorséttermi kaják árai nagyjából megegyeznek az izraeli, kanadai és finnországi árakkal.

3, Svájc – a legdrágább!

A legmagasabb árakat a svájci McDonald’s-ban és a Starbucks-ban kell megfizetni. Viszont itt KFC egyáltalán nem található. Hasonló árfekvésben vannak Norvégia és Svédország gyorséttermei és kávézói is.

4, Spanyolország

A legtöbb európai országban egyáltalán nem olcsó a McDonald’s-ban kapható kaja. A legtöbb pénzt Spanyolországban, Németországban és Franciaországban kell fizetni.

5, Nagy-Britannia

Nagy-Britanniában átlagos árakat kell fizetni, ha McDonald’s-ban akarsz kajálni. Hasonló összegeket kell fizetni Argentínában, Chileben, Thaiföldön, Japánban, Csehországban, Szingapúrban és Görögországban is. A Starbucks árak nagyjából megegyeznek Kínával, Indiával, Japánnal, Görögországgal és Ausztráliával.

6, Brazília

Brazília egy elég kontrasztos ország ugyanis, míg a McDonald’s árai furcsa mód megfizethetetlenek, addig a KFC jóval olcsóbban adja az ételeit. A legérdekesebb, hogy a Starbucks árai ebben az országban a legolcsóbbak.

7, Törökország

Törökországban a legolcsóbbak a McDonald’s és a KFC árai, ami majdnem megegyezik Magyarországéval, Szaúd-Arábiáéval, Kínáéval, Indiáéval, Mexikóéval és Lengyelországéval. A Starbucks árai nagyjából megegyeznek Argentinával, Chilével és Kanadával.

8, Hongkong (Kína)

A The Economist magazin statisztikái szerint, itt a legolcsóbb a Big Mac az egész világon.

9, Egyiptom

Egyiptomban kell fizetni a legkevesebbet a McDonald’s-os kajákért. Hasonló árak mozognak Ukrajnában, Malajziában, Dél-Afrikában és Tajvanban is.

10, Magyarország

A KFC valamint a McDonald’s árai nagyjából azonosak, hasonló áron lehet hozzájutni ezekhez a gyorséttermi ételekhez, Kínában, Indiában és Mexikóban. A Starbucks árai viszont elég magasak, ami nagyjából megegyezik Chilevel és Kanadával.

betöltés...