Ezt idd és 90 perccel többet alszol éjszakánként!

Sok ember szenved attól, hogy éjszaka többször felébred, forgolódik. Van megoldás, mégpedig természetes!

A kamilla tea mellett más megoldás is van arra, hogy több és minőségibb alvást produkáljunk éjszakánként. Az Experimental Biology 2014 konferencián számoltak be egy kutatásról, amelynek segítségével akár 90 perccel is többet alhatunk éjszakánként.

A kutatók nagyon egyszerű módszerrel tesztelték a meggylé hatékonyságát. Naponta kétszer kb 2 dcl meggylevet itattak a kísérletben résztvevőkkel két héten keresztül. Majd pedig nem gyümölcslevet, hanem vizet (meggylé utánzatot) adtak nekik szintén két hétig, hogy kipróbálják a placebo hatást is. Az alvás ideje átlagosan 84 perccel javult a meggylé hatására. Fantasztikus eredmény!

Mi ennek az oka?

A meggylé természetes melatonint és triptofánt tartalmaz, amelyeknek az alvás-ébrenlét fázisokban is szerepük van. Emellett olyan enzimeket is tartalmaz, amely segít csökkenteni a testben lévő gyulladásokat.

A magyar emberek jelentős része is küzd alvászavarokkal. Nem tudnak elaludni, vagy épp éjszaka többször felébrednek, forgolódnak stb. Számukra lehet jó ez a természetes megoldás, hisz nem altatóról van szó és nem egyéb gyógyszeripari termékről.

Nem szereted a meggylevet?

Nincs nagy gond! Ugyanez az eredmény kivivel is elérhető, de elvileg nem annyira hatékony, mint a meggylé.

betöltés...